HomeFeaturedFocusKyocera Hydro Air, low-budget cu abilitati sportive

Kyocera Hydro Air, low-budget cu abilitati sportive

Când spui smartphone low-budget, capabil să reziste la scufundarea în apă și la o serie de șocuri mecanice, mulți s-ar gândi la faimoasa serie Dorel de la Utok. M-am gândit și eu, recunosc, pentru că Hydro Air de la Kyocera este termenul de comparație perfect pentru a scoate în evidență politica de prețuri extrem de nocivă de pe la noi, astfel că alăturarea celor două este iminentă. Până la urmă avem de-a face cu două telefoane smart rugged, cu configurații extrem de apropiate.

Kyocera Hydro Air, anunțat oficial ieri, oferă un display de 5 inchi și 540 x 960 pixeli, un chipset Qualcomm Snapdragon cu procesor quad-core de 1,2 GHz, o memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 8 GB, un cuplu de camere foto 5 și respectiv 2 megapixeli, compatibilitate LTE, un acumulator de 2300 mAh și un Android 5.1 Lollipop. Telefonul poate fi scufundat în apă până la un metru adâncime, cel mult 30 de minute. În plus, vine și cu o certificare Military Standard 810G, care îi confirmă rezistența la diverse șocuri mecanice.

Dorel 4, vârful de gamă de la Utok, propune o configurație asemănătoare. Nu are LTE, are ecranul mai mic, doar 4 inchi și 480 x 854 pixeli, suferă la camera foto frontală, care este de doar 1,3 megapixeli și are Android 4.4 KitKat. În schimb, vine cu o baterie mai mare, de 4500 mAh, cu o cameră foto principală de 8 megapixeli și cu un chipset MediaTek cu procesor quad-core la 1,3 GHz (aici nu știu musai dacă este mai bine). Eu zic că există un mic avantaj de partea lui Kyocera prin perspectiva ecranului mai mare.

Lucrurile se schimbă dramatic atunci când vine vorba de preț. Kyocera vinde modelul Hydro Air cu 99 dolari în statele unite, Utok Dorel 4 costă 1299 lei în România. OK, mai punem taxe vamale, transport și ce mai vreți, dar parcă tot nu este deloc justificată diferența (în condițile în care amândouă sunt fabricate în China).

Exact ca în reclame, deocamdată Dorel este doar un personaj haios.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep