HomeFeaturedFocusApar zvonuri cum ca Sony ar lucra la propriul chipset

Apar zvonuri cum ca Sony ar lucra la propriul chipset

Eu sunt destul de sceptic cu privire la asemenea grozăvie. Nu că nu ar fi frumos din partea japonezilor, însă este deja un fapt cunoscut că divizia de mobile a companiei nu numai că nu face profit, dar este o adevărată gaură neagră pentru profitul scos de alte divizii. În aceste condiții, în care chiar CEO-ul companiei a dat un ultimatum pentru ca Sony Mobile să devină profitabilă, pare greu de crezut că japonezii se apucă să își dezvolte propriul chipset. Iar argumentul că toți producătorii de smartphone din vârful clasamentului (Samsung, Huawei, Apple cu ceva semne de întrebare și mai nou chiar și LG) fac acest lucru, nu este suficient.

Pe de altă parte însă, trebuie avut în vedere că, în ciuda declarațiilor, Sony a investit în ultima vreme în divizia de mobile. A cumpărat și amenajat o fabrică veche, mai apoi a cumpărat divizia de senzori de imagine de la Toshiba, încearcă să facă pași înainte. Un chipset propriu ar reprezenta un nou pas în față și ar face din Sony un furnizor important pentru alți producători, mai mici. Pentru că mă îndoiesc că Sony ar produce un chipset ca să îl țină doar pentru el. Portofoliu de potențiali clienți are deja, prin prisma vânzării către terți a senzorului pentru camerele foto de pe dispozitivele mobile.

Cu toate acestea, eu încă mai păstrez o rezervă în a digera acest zvon. Deși, trebuie să recunosc, mi-ar plăcea ca Sony să îmi de peste nas și să confirme informația.

via UberGizmo

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep