HomeFeaturedFocusLenovo sufera din cauza diviziei de mobile

Lenovo sufera din cauza diviziei de mobile

Aflat ani de-a rândul pe val datorită vânzărilor de PC-uri, Lenovo are dificultăți financiare pe care, la fel ca mulți alți producători, le pune pe seama vânzărilor foarte slabe de smartphone. Pentru prima dată în șase ani de zile, Lenovo anunță pierderi. Și nu orice pierderi, ci unele de 714 milioane de dolari în trimestrul iulie – septembrie 2015 (al treilea al anului). Pierderi pe care producătorul chinez le pune pe seama vânzărilor foarte slabe de smartphone. Nu că piața de PC-uri ar merge mai bine, veniturile companiei din acest sector fiind mai mici cu 17 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ciuda acestor pierderi și mai ales în ciuda faptului că a disponibilizat aproximativ 3200 de oameni din companie, Lenovo privește cu optimism înspre viitor și își pune multe speranțe în Motorola, achiziția sa de la care are multe așteptări. Oareșcum fondate, pentru că ponderea vânzărilor de Motorola din totalul de smartphone-uri este în creștere. Dacă până acum Lenovo își vindea 81% din telefoane în China, acum procentul acesta a scăzut la 30%. Ceea ce arată că piața din China nu mai este suficientă pentru a angrena vânzările unei companii, oricare ar fi ea.

De aceea sper eu ca brand-urile chinezești, atât de atractive pentru pasionații de dispozitive mobile prin raportul specificații/preț, să deschidă ochii cât mai devreme și să se extindă și în afara granițelor Asiei, mai înspre Europa.

via Lenovo

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep