HomeFeaturedFocusCate ceva despre LG G5: specificatii, data de lansare, poza

Cate ceva despre LG G5: specificatii, data de lansare, poza

LG G5

Alături de iPhone 7 și Samsung Galaxy S7, LG G5 este unul din smartphone-urile de la care avem mari pretenții în 2016. Deocamdată speculațiile sunt în toi și ne spun că LG G5 va fi mai bun decât LG G4 atât la autonomie, la performanța camerei foto și la puterea de procesare și în plus, veni cu o carcasă metalică.

Privind în urmă, LG G2 a venit în septembrie 2013, G3 în mai 2014, iar G4 în aprilie 2015. Ce va fi cu LG G5? Unii zic că data de lansare ar putea fi în prima parte a lui 2016, odată cu flagship-urile lansate tradițional de Samsung și HTC. Ideea nu e chiar ieșită din comun, în mod cert vânzările G4 au fost afectat negativ de disponibilitatea pe piață a S6 și One M9.

În termeni de design, G5 ar trebui să fie un produs premium iar cum trendul ne arată că premium înseamnă metal și sticlă, probabil că și LG va merge în aceiași direcție. Leak-urile de până acum zic că LG G5 va avea carcasă metalică, unibody. Imaginea de mai sus ar putea fi o bună sursă de plecare vizavi de design-ul final al lui LG G5.

În mod cert display-ul lui LG G5 nu va putea fi mai mic decât QHD-ul de pe LG G4, dar nu ar fi deloc surprinzător să vedem că KG merge cu un pas înainte și aduce o rezoluție 4K pe o diagonală de 5.6 inci.

Sau poate că o variantă mai plauzibilă ar fi un G5 cu dual display (așa cum e V10) în care cel principal să fie de 5.3-inch 1440 x 2560 QHD, iar cel de-al doilea de 160 x 1040 pixeli.

Pentru partea de hardware, G5 ar putea avea un Snapdragon 820 CPU cu 3GB of RAM și 32GB pentru stocare. Se discută de un Magic Slot, chestie ce ar permite upgrade hardware precum opțiuni de înregistrare 360 de grade, atașare de tastatură fizică, aplificator audio etc. Interesantă speculație.

LG va pune în G5 o cameră cu un senzor de 21 MP, probabil că va păstra focalizarea cu laser plus o cameră de 8 MP principală, pentru selfie-uri. Alte speculații dau ca posibilă o combinație de două camere foto, similar cu ceea ce a folosit HTC pe One M8.

Și odată cu senzorul de amprentă, păstrat probabil pe spate, LG G5 va avea și scanner pentru iris. Bateria va fi de 2800 mAh iar ca sistem de operare vorbim de Android 6.

Luate separat caracteristicile de mai sus sunt mai degrabă normale decât impresionante, numai că am învățat să nu judecăm produsele după specificațiile hardware și să punem mâna pe ele înainte, să ne jucăm cu ele și abia la final să dăm verdicte.

Și așa LG G5 sună promițător. Să vină 2016 ca să aflăm mai multe!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep