HomeFeaturedFocusCum transformi un ceas obisnuit in unul smart

Cum transformi un ceas obisnuit in unul smart

Trivoly-smartwatch-module

Ești atras de ideea de ceas smart dar nu vrei să renunți la vechiul tău ceas. Cum faci să împaci cele două dorințe?

Se pare că Trivoly, un proiect nou vine să ofere un răspuns la această întrebare: atașând ceasului tău original un mic disc de doar 3 mm, îi aduci acestuia elementele smart. Ideea nu e nouă, modalități prin care se pot face ceasurile actuale smart mai există – cea mai interesantă pe care am văzut-o până acum este cea prin care elementul smart se atașa de curea.

Trivoly vine cu o altă abordare: un mic disc (de doar 3mm grosime) se atașează pe spatale oricărui ceas și conectându-se cu aplicația de pe smartphone, aduce la încheietura mâinii (era să zic pe ceas, dar de fapt este sub ceas) elementele smart. Ce schimbă?

Introduce opțiunea de notificare vizavi de primirea de mesaje, apeluri sau alte alerte, are senzor de mișcare și unul pentru bătăile inimii, permite controlul anumitor aplicații de pe smartphone – Camera, Spotify, iTunes și funcționează cu orice ceas, cel puțin asta ne transmit cei din spatele ideii.

image

Trivoly ar trebui să funcționeze ca orice alt aparate de monitorizare a activității fizice mai ales că are și senzor pentru bătăile inimii, pedometru ce se integrează cu Google Fit și Apple Health, în plus oferind opțiunile de control de la distanță a anumitor aplicații, așa cum am amintit anterior. E rezistent la apă (deci nu water proof) și are o autonomie declarată de 4 zile – nu știu dacă în măsurarea asta e folosită permanent facilitatea de notificare prin vibrație.

Trivoly se va fabrica în Olanda și producția va începe în ianuarie 2016.

Există două propuneri pentru produsele Tricoly: 1 și 2.

image

Primului îi lipsește senzorul de monitorizare a bătăilor inimii și va fi doar 99 EUR, al doilea are senzor HRM și va costa 129 EUR.

Merită?

Nu aș ști să spun acum. În mod cert e o idee interesantă ce merită explorată, iar dacă o să am ocazia să mă joc cu un astfel de wearable o să pot să vă spun mai multe.

Oricum, dacă vouă vi se pare interesant puteți să faceți deja precomandă.

Detalii mai multe găsiți aici: Trivoly

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep