HomeFeaturedFocusCele mai bune smartphone-uri Android din 2015

Cele mai bune smartphone-uri Android din 2015

PeopleSmartPhonesBench

2015 a fost un an interesant din punct de vedere al lansărilor de smartphone-uri pe zona Android, dar nu numai. Am văzut cum ideile și design-ul din 2014 sunt finisate în produse mai performante și cum unii producători au dat rateuri importante tocmai pentru că au mers pe design-ul din 2014.

Cu toate astea ceea ce am văzut în 2015 e un pas înainte, nu foarte mare pentru toți cei ce aveau deja flasghip-urile lui 2014, dar suficient cât să îi facă pe cei mai pasionați să scoată încă 800 EUR din buzunar pentru a se bucura de cele mai noi jucării.

Ca de obicei mi-au trecut prin mână majoritatea smartphone-urilor importante și am ales să scriu mai în detaliu dor despre cele care mi s-au părut interesante. Din păcate pentru mine nu mai am la dispoziție timp suficient (ca pe vremea când lucram la CHIP) ca să scriu review-uri așa cum îmi doresc (adică de calitate) pentru orice îmi pică în mână. De asta numărul de articole dedicate pe zona de review a fost ceva mai mic ca în alți ani, însă sper eu că materialele publicate au compensat prin calitate și consistență.

Și pentru că ne aflăm aproape de finalului anului 2015, care sunt aparatele care m-au impresionat pe zona Android?

3. HTC One M9

one m9

Vechile pasiuni nu se sting niciodată, știți bine asta. Și cu toate că HTC One M9 are bube importante (unele pot fi remediate prin ajustări software, altele nu), e un smartphone care mi-a plăcut. Nu e foarte schimbat față de modelul One M8 și nici cu mult mai rapid.

Atunci de ce?

Pentru că îmi place cum arată și pentru că nu pot să folosesc un smartphone Android care să nu aibă HTC Sense pe el. Combinația de aspect, construcția metalică și HTC Sense  (plus BlinkFeed) m-au făcut să îl folosesc o mare parte din acest an (și încă o fac).

Se încălzește? Da.

E rapid? Da, nu foarte rapid, suficient cât să nu se agațe niciuna dintre aplicațiile pe care le folosesc.

Face poze bune? Așa si așa. Ceva mai bune ca One M8, mult sub cele făcute de LG G4 sau Samsung Galaxy S6 Edge+.

Aș fi putut foarte bine să aleg și One A9, un smartphone care e mai mic, mai ușor, dar mai puțin performant din punctul meu de vedere.

Despre HTC One M9 citiți mai multe aici.

2. LG G4

LGG4-HandsOn-03-970-80

LG a avut un an bun în 2015 pe zona de smartphone-uri. Poate nu la fel de bun cum au sperat și cum au sperat fanii, dar suficient de bun încât lumea să vorbească frumos despre LG G4 și Nexus 5X, două smartphone-uri puternice și echilibrate.

G4 îmi place pentru ideea pe care o promovează: un smartphone de domn, cu carcasă de piele, care să se asorteze la costum, ceas și portofel. Un smartphone puternic, performant și cu o cameră excelentă care i-a făcut fericiți pe mulți dintre prietenii mei cărora le-am recomandat acest smartphone.

În momentul de față este cea mai bună opțiune de cumpărare vizavi de calitatea camerei, aspect, performanță și prețul aferent.

Similar este și Nexus 5X, doar că el se adresează unei alte categorii de utilizatori, adică celor care vor un Android pur și un smartphone care să le aducă mereu satisfacția că folosesc un Android curat și la cea mai recentă versiune.

Mai multe detalii despre LG G4 găsiți în suita de articole de aici.

1. Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung-Edge-Plus-PCT

Din punctul meu de vedere smartphone-ul anului 2015 pe zona de Android a fost Samsung Galaxy S6 Edge+. Este prima dată de când scriu despre smartphone-uri și aleg un Samsung Galaxy drept produsul anului pe această categorie.

E totodată și prima dată când Samsung a reușit să vină cu o idee faină (ecranul curbat și marginea metalică) într-un produs foarte performant (cea mai bună cameră și probabil cel mai bun CPU+GPU).

Pentru mine plusurile sale sunt evidente: display generos de foarte bună calitate, senzor de amprentă (na că am început să apreciez și acest aspect),o excelentă cameră foto, faptul că arată într-un fel anume datorită marginilor curbate și nu neapărat că ar fi utile, plus viteza de lucru.

Android-ul a devenit un Windows XP care mănâncă nejustificat resurse doar pentru a afișa o interfață grafică mai interesantă și să îți permită să rulezi un Facebook sau un Twitter. Dar Samsung Galaxy S6 Edge+ se descurcă extrem de bine și pentru asta îl apreciez și îl recomand. Mai ales că se poate pune pe el shell-ul HTC Sense :).

Vă recomand să citiți review-ul de Samsung Galaxy S6 Edge+ de aici.

 

Ăsta este TOP-ul meu pe Android.

Voi ce podium aveți pentru 2015?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep