HomeEvenimenteCum a fost la Nightwish

Cum a fost la Nightwish

Dacă ar trebui să redau într-un singur cuvânt experiența din seara de joi, de la organizare și până la momentele artistice pe care le-au oferit cele două formații pe care le-am mai prins, Arch Enemy și Nightwish, răspusul meu la întrebarea din titlu ar fi… EXCELENT.

Am rămas foarte plăcut surprins de organizarea foarte bună, cei de la ArtMania Events merită toate laudele. Accesul a fost foarte rapid și foarte eficient organizat, nu am întâmpinat cozi nici la chioșcurile de jetoane, nici la vânzatorii de bere și răcoritoare (trebuie spus că am stat în zona A) și nici măcar la toalete, acolo unde la alte evenimente similare era dezastrul cel mai mare. E drept, datorită locației a fost posibilă și folosirea toaletelor Pavilionului Central de la Romexpo și asta cred că a ajutat destul de mult. Per ansamblu, părerea mea este că a fost mai bine ca la Rammstein, Iron Maiden (cel de pe stadionul cotroceni) sau Metallica, e drept, evenimente de altă anvergură.

Oamenii de la control/acces nu au exagerat ca în alte ocazii, se putea intra cu poșete, cu camere compacte și chiar cu rucsace de mici dimensiuni. Îmi aduc aminte că la Metallica mi-au cerut să arunc un pachet de șervețele de nas pentru că nu am voie cu el. Chiar am rămas plăcut impresionant de toate aceste detalii.

Momentele artistice ale celor două trupe mi-au plăcut foarte mult, cu o mențiune specială pentru Alissa White-Gluz, solista celor de la Arch Enemy, care pare un pachet de energie și a cărei prezență fizică contrastează puternic cu vocea, dar și pentru Floor Jansen, care arată mult mai bine pe scenă decât pe afișul evenimentului și care, cred eu, se descurcă mai mult decât onorabil pe postul ocupat odată de celebra Tarja Turunen. Floor a fost completată excelent la nivel vocal de către Marco Hietala și a sa barbă despicată în două.

Sonorizarea a fost peste medie, iar acustica Pavilionului Central mi s-a părut chiar decentă având în vedere destinația de bază a acestei construcții. Experiența audio a fost cu mult peste Festivalul de la Sibiu de anul trecut, organizat în fosta fabrică Balanța, atunci când concertul Therion a părut știrbit de locația aleasă.

Mă oftic de mor că nu am prins și Amorphis, din păcate traficul din Brașov devine din ce în ce mai aglomerat în această perioadă, mai ales la orele de vârf, astfel încât am ratat startul destul de zdravăn.

MOBzine.ro a fost partener media al concertului Nightwish, asta dacă vreți o legătură a acestui material cu activitatea noastră de bază. O alta am făcut-o involuntar acolo în timpul concertului, când am realizat că văd tot mai multe telefoane smart folosite pentru camera lor foto și tot mai puține compacte. Proporția este covârșitoare, o medie realizată așa fugitiv, doar pe cei aflați în fața mea, îmi arătau cam 7-8 telefoane smart la o cameră compactă.

Dar asta este o altă discuție, deocamdată rămân la Nightwish și la acordurile lor care încă îmi mai sună câteodată în urechi. Așa cum spuneam și la început, a fost EXCELENT!!!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep