HomeFeaturedFocus200 de milioane de sisteme au deja instalat Windows 10

200 de milioane de sisteme au deja instalat Windows 10

Windows_Product_Family_9-30-Event

O fi bine? O fi rău? Microsoft zice că Windows 10 a ajuns să fie instalat în peste 200 de milioane de sisteme, o creștere mai mult decât respectabilă după ce în octombrie aflam că numărul de instalări era la 110 milioane. Au trecut practic 6 luni de la lansare și deja 200 de milioane de sisteme folosesc deja acest sistem de operare – să ne amintim că Microsoft și-a propus să ajungă la 1 miliard de instalări de Windows 10 în 2-3 ani.

În momentul de față Windows 10 se bucură de cea mai bună adopție a vreunui sistem Windows, fiind primit mult mai bine de piață: 140% față de Windows 7 și aproape 400% față de Windows 8.

200milions

Va merge la fel de bine și de acum încolo? O întrebare destul de grea ce are încă un mare atu: până pe 29 iulie 2016 upgrade-ul la Windows 10 e gratuit. Dacă Microsoft va putea să continue să comunice coerent avantajele trecerii la Windows 10 și faptul că trecerea e gratuită, nu văd de ce numărul de soluții migrate nu ar crește la fel de frumos.

În același timp trebuie să remarcăm o legătură directă între numărul de instalări de Windows 10 și faptul că Windows Store (magazinul de aplicații pentru Windows 10) crește la rândul său, începând să fie atractiv pentru dezvoltatori. Mai mult, aplicațiile scrise pe platforma UWP (Universal Windows Platform) pot funcționa și pe PC, Xbox sau Windows Mobile 10, ceea ce ar trebui să fie încă un motiv pentru ca dezvoltatorii să producă conținut pentru Windows Store.

Și mai e ceva: tableta hibrid Surface Book va putea fi comandată de mâine pe câteva piețe noi: Austria, Australia, Franța, Germania, Eleveția Noua Zeelandă și Marea Britanie. Livrările încep pe 28 ianuarie.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep