HomeFeaturedFocusApple impinsa de la spate sa angajeze minoritati rasiale

Apple impinsa de la spate sa angajeze minoritati rasiale

Există o vorbă destul de populară pe la noi, care spune că doar în România se putea întâmpla așa ceva. Ei bine, modificată rapid și legată de titlul materialului nostru, doar în America se putea întâmpla așa ceva. Un nebun aruncă o piatră și zece deștepți sar după ea. Na, că am dat-o în altă vorbă populară, de data asta mai de duh. Un așa zis investitor Apple (cam mult spus la cele 600 de acțiuni deținute în companie), al cărui nume nici nu mai contează, tocmai pentru a evita discuțiile pe marginea apartenenței sale la vreo minoritate, a făcut public o sesizare cum că în structurile de conducere ale Apple sunt prea multe persoane caucaziene.

În momentul în care încerci să acuzi voalat o companie de discriminare rasială și tu spui “The board is a little bit too vanilla”, după părerea mea ți-ai dat deja cu tesla în… picior. Însă în america oamenii sunt mai sensibili la asemenea subiecte, iar Apple pare o vacă numai bună de muls (asta e valabil oriunde). Așa că tâmpenia omului a prins repede ecou la o grămadă de organizații, care de care mai deschise la optică (în închipuirea lor). Numai că în graba lor de a-și alătura numele de cel al companiei din Cupertino și de a se erija în piloni ai unei societăți libere, au uitat un lucru elementar atunci când vine vorba despre o angajare: criteriul principal de selecție pentru un post de lucru, oricare ar fi el, este dat de competențele profesionale, de experiența candidatului și de abilitățile sale necesare pentru acel post. Nu de culoare, sex sau religie.

Tocmai pentru că noi nu suntem în Statele Unite, aflați că prietenii de la Integrator Soft își caută programatori și nu contează nici culoarea, nici sexul, nici religia și nici măcar culoarea din cerul gurii. Abilități profesionale să fie!

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep