HomeFeaturedFocusGoogle a facut bani frumosi din Android: cam 31 de miliarde USD

Google a facut bani frumosi din Android: cam 31 de miliarde USD

Pentru teoreticienii care încă mai aruncă în stânga și în dreapta povestea cu Android-ul care este gratuit, vine o cifră extrem de interesantă care a fost adusă în atenția opiniei publice de către avocații Oracle, companie care se judecă cu Google pentru că această companie a folosit Java în Android fără acordul Oracle, deținătorul de drept al Java. Conform avocaților Oracle, Android-ul a adus venituri de 31 de miliarde de dolari și un profit de 22 miliarde dolari în visteria Google de la data lansării sale (2008). Niște cifre destul de frumușele.

Și niște cifre care, dacă este să judecăm după reacția oficială a Google la publicarea lor, au toate șansele să fie reale sau foarte apropiate de cele reale.

“Google does not publicly allocate revenues or profits to Android separate and apart from Google’s general business. That non-public financial data is highly sensitive, and public disclosure could have significant negative effects on Google’s business.”

Google face bani cu Android-ul din aplicațiile din Google Play și din reclamele afișate de Android pe unele dispozitive mobile.

Dar ca să punem în perspectivă informația, merită să știm că Apple a câștigat din iPhone și iOS aproape 32 de miliarde doar anul trecut.

Și ca să punem și cireașa pe tort, tot din avocații Oracle aflăm că Google a plătit către Apple aproximativ 1 miliard USD pentru ca apple să păstreze Google ca și motor de căutare implicit pe browser-ul Safari. Asta ca să ne dăm seama ce sume se învârt în piața de mobile …

via Bloomberg

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep