HomeFeaturedFocusLG si-a publicat rezultatele financiare

LG si-a publicat rezultatele financiare

Este perioada aceea în care se face bilanțul anului care tocmai s-a încheiat. Majoritatea companiilor mari din industrie își publică rezultatele financiare pentru ultimul trimestru al lui 2015, dar și pentru tot anul. LG nu face excepție de la regulă și vine cu câteva cifre interesante, cum ar fi un profit operațional de 301,38 milioane USD în cel de-al patrulea trimestru al anului 2015, o creștere de 27 % fața de aceeași perioadă din 2014. Cui s-a datorat această performanță? Ei bine:

“… în mare măsură îmbunătățirii profitabilității semstriale a produselor din categoriile electrocasnice și home entertainment. Compania LG Home Appliance & Air Solution s-a dovedit a fi din nou un element de bază, generând un venit operațional de 185,49 millioane USD pe acest trimestru și o creștere de 57 % pe an.”

Cu această ocazie am aflat și totalul vânzărilor de telefoane smart pentru 2015. LG a reușit să vândă aproximativ 60 de milioane de unități pe parcursul întregului an, cu 15,3 milioane de bucăți livrate în ultimul trimestru.

Însă informația care mi-a plăcut cel mai mult este legată de LG Vehicle Components Company, care a înregistrat o creștere de 9% a vânzărilor de la trimestru la trimestru, ajungând 449.4 milioane USD. Cu venituri în creștere în fiecare trimestru din 2015, compania a încheiat anul cu vânzări în valoare 1,58 miliarde USD. LG se așteaptă ca acestă divizie să crească semnificativ în 2016, datorită parteneriatului LG-General Motors pentru a dezvolta mașina electrică Chevrolet Bolt, LG intenționând să încurajeze tot mai mult astfel de parteneriate.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep