HomeFeaturedFocusApple se asteapta la vremuri mai grele

Apple se asteapta la vremuri mai grele

Ne place sau nu, Apple este subiectul zilei de astăzi prin prisma rezultatelor financiare și a cifrelor de vânzări publicate. Toate bune și frumoase cu noul record doborât de compania din Cupertino pe zona de iPhone-uri vândute, însă vremuri mai tulburi se arată la orizont. O recunoaște chiar CEO-ul companiei, Tim Cook, care se așteaptă primul trimestru de declin pentru iPhone chiar la următoarea comunicare de rezultate, dar se arată oarecum optimist pentru finalul anului:

“We do think that iPhone units will decline in the quarter. We don’t think that they’ll decline to the level that you’re talking about. We aren’t projecting beyond the quarter as [Apple CFO Luca Maestri] mentioned earlier, but at this point in time, we see that Q2 is the toughest compare. Plus, we’re in an environment now that is dramatically different from a macroeconomic point of view than last Q2. From a currency point of view, from the level at which we’ve had to adjust pricing in several of these markets and sort of the overall malaise in virtually every country in the world. It’s really all of those factors that play in there, and it’s difficult to sort out how much is due to which one.”

În încercarea parcă de a mai îndulci o astfel de veste neagră, Apple a mai anunțat un succes. Compania a depășit pragul de un miliard de dispozitive active pe tot globul. Vorbim aici despre iPhone-uri și iPad-uri, dar și despre AppleTV, Mac-uri sau ceasuri Apple Watch. Cifra este una frumoasă, fără îndoială, însă partea inedită este dată de faptul că ea a fost atinsă în noiembrie anul trecut. Anunțul a fost păstrat pentru acum, pentru a fi folosit pe post de argument în susținerea optimismului pe care l-au arătat oficialii companiei. Cam ciudat!

via AppleInsider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep