HomeEvenimenteCESSmart Ski Airbag Vest: echipament inteligent ce poate salva vieti la schi

Smart Ski Airbag Vest: echipament inteligent ce poate salva vieti la schi

smartskivest

Se pare că CES 2016 este locul în care încep să fie clare trendurile pentru 2016, iar unul dintre cele mai așteptate este cel al produselor wearable unde expansiunea se așteaptă să fie maximă. Azi vreau să vă supun atenției vesta inteligentă cu airbag pentru schiori denumită Smart Ski Airbag Vest și produsă de In&Motion, o companie din Franța.

Deja un prototip este folosit de schiori în acest sezon al Cupei Mondiale la Ski Alpin (FIS). Vesta în cauză are niște senzori (GPS, accelerometru și giroscop) care detectează schimbarea bruscă a poziției schiorului și deci un posibil accident, drept urmare umflă în mai puțin de 100 de milisecunde vesta pentru ca aceasta să ofere o protecție de tip airbag la impact. Ideea este ca organele vitale să poată fi protejate de impact.

smartskivest_!

Un preț informativ la CES 2016 pentru Smart Ski Airbag Vest este undeva la 1000+ USD și lansarea oficială undeva la mijlocul lui 2016.

O chestie extra este că vesta înregistrează date legate de modul în care schiorul se comportă pe pârtie, set de informații ce poate fi trimis producătorului pentru ca acesta să creeze algoritmi personalizați pentru declanșarea airbag-ului.

Cool, nu?

via inemotion

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep