HomeFeaturedFocusMiliardarul rus Mikhail Fridman investeste in Uber

Miliardarul rus Mikhail Fridman investeste in Uber

Se pare că Uber atrage atenția investitorilor și pare a fi o afacere serioasă și în creștere. Cu alte cuvinete, o oportunitate atractivă pentru cei aflați în căutarea unor investiții care să garanteze profitul. Evident, o garanție totală nu poate exista, însă pentru miliardarul rus Mikhail Fridman nici nu a fost nevoie. După ce a vândut o companie petrolieră către statul rus, în 2013, contra unei sume estimată la 14 miliarde de dolari, se pare că fondul de investiții patronat de miliardarul rus (evident un prieten al regimului de la Moscova, altfel prosperitatea sa nu ar putea fi explicată) s-a orientat către oportunități, către business-uri cu potențial de creștere, indiferent de domeniul de activitate.

“We aim to invest in young but proven businesses. We don’t want to focus on any specific sector, but on technologies, because they can jump from one sector to another,” a exprimat această filosofie Alexey Reznikovich, managing partner la LetterOne, fondul de investiții patronat de Mikhail Fridman.

Se pare că Uber a prezentat oarece interes, pentru că LetterOne a investit 200 de milioane de dolari în Uber Technologies Inc. Pare puțin prin comparație atât cu suma primită de la statul rus, cât mai ales cu valoarea de piață a companiei Uber Technologies, care este estimată la aproximativ 60 de miliarde de dolari. Însă este un pas destul de însemnat înspre recunoașterea potențialului pe care Uber îl are, ca și business și înspre succesul treptat pe care compania îl dovedește în toate țările în care pătrunde.

De asemenea, poate părea totuși o sumă mare dacă luăm în calcul faptul că investiția a fost făcută de către un apropiat al regimului de la Kremlin.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep