HomeFeaturedFocusUber, ironii la adresa Lyft

Uber, ironii la adresa Lyft

Cele două companii care concurează acerb pe piața de ride-sharing din Statele Unite nu ratează nicio ocazie pentru a se împunge finuț ori de câte ori se poate. Și cum zvonurile despre autopropunrea Lyft la vânzare către giganți IT precum Apple, Amazon, Google sau Microsoft sunt încă proaspete, un oficial Uber și-ar fi liniștit investitorii cu privire la eventualitatea în care chiar Uber ar putea achiziționa Lyft spunând că mai mult de 2 miliarde de dolari nu va oferi pentru preluarea companiei concurente. Prețul este infim în comparație cu pretențiile de 9 miliarde dolari pe care le-a emis Lyft. Și chiar cu valoarea de 5,5 miliarde dolari la care s-a ajuns în momentul în care Lyft s-a așezat la masa negocierilor cu General Motors. Astfel încât mie îmi sună mai mult a ironie și atac fin, decât a intenție serioasă.

În mod evident, o astfel de tranzacție la o asemenea valoarea nu ar fi acceptată în primul rând de către Lyft. Apoi, organismele din Statele Unite similare Consiliului Concurenței de pe la noi, cele care ar trebui să își dea aprobarea pentru o asemenea tranzacție, ar avea multe de comentat dată fiind legislația mult mai complicată de peste ocean.

Așa că lupta rămâne deschisă și, spun unele surse care au preferat anonimatul, cantitatea de cash de aproximativ 1,4 miliarde dolari de care dispune în prezent Lyft îi asigură companiei suficientă liniște pentru viitorul apropiat. Așa încât, pentru moment, se vor lupta de la egal la egal, cel puțin în Statele Unite. Are și Uber-ul promisiuni de confort financiar, din moment ce Uber China a fost preluat de principalul jucător de pe acea piață, Didi Chuxing, pentru o valoare estimată undeva la 7 miliarde dolari. Nu s-a definitivat tranzacția, dar probabil că sunt și ceva sume cash pe acolo.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep