HomeFeaturedFocusXamarin intra in curtea Microsoft pentru 400 milioane USD

Xamarin intra in curtea Microsoft pentru 400 milioane USD

1871-640x427

Săptămâna trecută Microsoft a făcut unul dintre cele mai importante anunțuri din ultimele luni: a decis să cumpere Xamarin, compania ce producea instrumentele de dezvoltare cross platform pentru crearea de aplicații mobile prin intermediul Visual Studio.

Anunțul este extrem de important pentru dezvoltatorii de aplicații mobile, mai ales pentru cei ce lucrau cu platforma Visual Studio: până acum utilizarea Xamarin presupunea cumpărarea unei licențe separate. Probabil că în viitorul apropiat, după finalizarea achiziției, instrumentele de dezvoltare cross platform vor fi integrate în Visual Studio, permițând oricărui dezvoltator să creeze rapid și unitar, aplicații pentru Android, iOS și Windows Mobile.

Achiziția Xamarin vine în aceiași săptămână cu anunțul oficial legat de abandonarea proiectului Astoria, prin care Microsoft ar fi creat condițiile ca aplicațiile Android să poată fi recompilate pentru Windows Mobile.

Achiziția Xamarin se face pe o sumă de vreo 400 milioane USD, Microsoft primind în schimb vreo 15000 de clienți, din 120 de țări, incluzând 100 din Fortune 500 – Alaska Airlines, Coca-Cola Bottling, Thermo Fisher, Honeywell și JetBlue, ca să vorbim doar despre câteva.

Mă așteptam la anunțul acesta de cel puțin doi ani, de când am văzut la BUILD pe scenă fondatorii Xamarin, vorbind despre dezvoltarea cross platform de aplicații mobile prin Visual Studio. Acum că s-a întâmplat va fi interesant să urmărim dacă Microsoft va putea menține viu ecosistemul sau îl va îngropa și o chestie faină o să moară la fel ca afacerea Nokia …

via Scott Guthrie

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep