HomeFeaturedFocusInteresant: dezvoltatorii de Windows Mobile castiga cu 50% mai mult decat cei...

Interesant: dezvoltatorii de Windows Mobile castiga cu 50% mai mult decat cei de pe iOS si Android

main_mobileapps

O chestie interesantă pe care am citit-o în weekendul ăsta: conform unui studiu independent (State of Mobile App Developers 2016) realizat de InMobi (făcut la nivel mondial pe 1000 de developeri de iOS, Android și Windows Phone) aflăm că dezvoltatorii de aplicații pentru Windows Phone câștigă în medie cam 11400 USD pe lună, mai mult decât dublu față de media pe Android (4900 USD) și cu aproape 50% mai mult decât unul pe iOS (8100 USD).

developer4-1024x278

Ca orice studiu pe o zonă sensibilă și ăsta trebuie luat ca atare. Bineînțeles că e discutabil cum o piață de 5% poate permite unui dezvoltator să facă mai mulți bani decât pe iOS sau Android. Cred că răspunsul e destul de simplu: dacă nu sunt mulți dezvoltatori și iar numărul de aplicații (peste 500000 în Windows Phone Store) e mai mic decât pe iOS sau Android, e normal ca în cifre reale câștigurile să fie mai bune. Vedeți și mai sus: 49% dintre cei ce dezvoltă pe Windows Phone câștigă peste 10000 USD pe lună, în comparație cu 53% pe iOS și 45% pe Android.

increase-decrease

Privind viitorul platformei Windows phone, 28% dintre cei chestionați sunt de părere că afacerea lor va crește. Nu e rău, însă pentru Android avem 75% optimiști și 61% pe iOS. Cred că Microsoft ar trebui să depună efort mai mare dacă vrea ca piața UWP (Universal Windows Platform) să crească.

Pe de altă parte, 34% din cei ce dezvoltă acum pe Windows Phone nu vor mai face aplicații pe această platformă, pe când pe Android doar 3% gândesc așa, iar pe iOS avem un 11% de developeri care ar putea renunța.

Cifrele sunt interesante dar nu ne oferă o imagine clară asupra dinamicii pieței de dezvoltatori pentru aplicații mobile.

Dar dacă vă interesează mai mult, atunci vă sfătuiesc să descărcați studiul de pe InMobi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep