HomeFeaturedFocusCum arata undele WiFi din jurul nostru? Cam asa

Cum arata undele WiFi din jurul nostru? Cam asa

phptqcxiy

Mă număr printre cei ce și-au imaginat cum ar fi dacă am putea vedea semnalele WiFi de pe telefon, din casă, de pe stradă sau de oriunde altundeva din jurul nostru. De asta mă bucur foarte mult să vă pot arăta rezultatele proiectului Touch Research Project de la Universitatea Newcastle, denumit Lightpainting WiFi.

După cum vedeți este vorba despre o colecție de poze în care putem vedea cum arată semnalul WiFi de prin jurul nostru. Folosind o combinație de senzori și camere speciale, membri proiectului au reușit să capteze imaginile de mai jos, oferindu-ne o mică incursiune într-o altă lume.

phpcgw5dyphp4gthkx

În cadrul proiectului s-au folosit camere foto cu timpi mari de expunere, care, împreună cu senzori RSSI, au permis înregistrarea vizuală a unor unde ce altfel nu ne-ar fi fost accesibile.

După cum puteți observa, fotografiile surprind mai multe situații reale, cu care ne întâlnim zilnic pe stradă. Există diferențe între modurile în care semnalul WiFi se propagă în diferite spații.

Și mai mult, atunci când folosim telefonul, modul în care semnalele WiFi se propagă devine și  mai interesant.

phpgky2uz

Culorile din poze sugerează puterea semnalului WiFi, de la cel mai slab (albastru) către cel mai puternic (roșu).

phpw6z9st

Acum, cu premisele setate de aceste fotografii, imaginați-vă cum ar arăta undele WiFi generate de smartphone-urile oamenilor dintr-un mall, sau dintr-o piață. Ar trebui să fie o imagine foarte interesantă.

via pocket-lint

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep