HomeEvenimenteFILE DE ISTORIE: 30 de ani de la primul CeBIT

FILE DE ISTORIE: 30 de ani de la primul CeBIT

Dacă tot este în plină desfășurare ediția din acest an a CeBIT-ului și totuși este așa de multă liniște pe marginea subiectului și dacă tot v-am promis eu că o să reluăm materialele din seria FILE DE ISTORIE, uite că vin cu o informație interesantă despre târgul de tradiție pentru IT-ul global, care între timp a cam fost eclipsat de alte evenimente mai populare și care a cam intrat într-un con de umbră. Nu de alta, dar în curând s-ar putea să vorbim chiar despre manifestare în sine ca fiind istorie, pentru că de la an la an calitatea sa scade văzând cu ochii. Și, evident, interesul publicului pentru acest târg este tot mai scăzut.

Prima ediție a CeBIT-ului s-a întâmplat în 1986, cu debutul pe 12 martie. Noțiunea de CeBIT și de prilej de întâlnire pentru marii jucători din IT-ul global exista și înainte, prin anii ‘70, ca secțiune a Târgului de la Hanovra. Doar în 1986 s-a decis ca cele două să fie separate și CeBIT-ul (Centrum der Büro und Informationstechnik) a cunoscut o ascensiune destul de fulminantă. Însă, pe cât de spectaculoasă este ascensiunea, pe atât de dureroasă este căderea.

Eu sper să mai treacă ceva vreme până când vom scrie la această rubrică nu despre prima ediție, ci despre manifestarea în sine ca fiind istorie! Chiar sper asta!

via Day In Tech History

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep