HomeFeaturedFocusKeRanger, malware OS X ajunge in clientul Transmission BitTorrent

KeRanger, malware OS X ajunge in clientul Transmission BitTorrent

fig1-500x284-800x420

Și a venit momentul ăla în care vorbim de ransomware și pe OS X, nu doar pe Windows sau, mai nou, pe Linux. Palo Alto Networks anunță existența KeRanger, un ransomware care a reușit să infecteze kit-urile de instalare pentru clientul Transmission BitTorrent făcând posibilă infecția rapidă a mai multor sisteme Mac OS X.

Interesant este faptul că malware-ul nu provine din software descărcat din surse dubioase, ci chiar de pe server-ele oficiale ale Transmission BitTorrent. Pe de altă pare, se vorbește despre KeRanger ca fiind primul ransomware complet funcțional ce a ajuns să infecteze sistemele Mac OS X, alte tipuri similare, precum FileCoder nefiind la fel de bine construit.

Ransomware înseamnă că vorbim despre un malware care criptează fișierele importante ale utilizatorilor, creatorii malware-ului cerând în schimb sume de bani pentru a decripta fișierele. KeRanger nu s-a activat imediat pe sisteme, el a așteptat trei zile și abia pe urmă s-a conectat la server-ul central și a preluat comenzile pentru criptare.

Ar mai fi de știut că ransomware-ul KeRanger a putut să treacă de protecția Apple Gatekeeper pentru că a folosit pentru instalare un certificat valid. Între timp el a fost revocat și XProtect îl poate acum detecta.

În caz că ați descărcat Transmission 2.90 între 4 martie ora 11 PST și 5 martie 19:00 PST, atunci sunteți în pericol de a fi infectați.

Ce puteți face? Un restore de la o dată precedentă ar trebui să vă rezolve problema …

via PaloAltoNetworks

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep