HomeFeaturedFocusMicrosoft anunta SQL Server pentru Linux, iar iadul ingheata din nou

Microsoft anunta SQL Server pentru Linux, iar iadul ingheata din nou

SQL-Loves-Linux_2_Twitter-002-640x358

E clar, trăim vremuri mai mult decât interesante în domeniul IT. După ce am văzut Microsoft pe scena Apple la lansarea iPad Pro, acum asistăm la momentul în care Microsoft anunță că va lansa SQL Server pentru Linux.

Ați citit foarte bine: SQL SERVER pentru LINUX! Scott Guthrie – Executive Vice President, Cloud and Enterprise Group, Microsoft ne-a anunțat luni seara că Microsoft e pe cale să facă o mișcare istorică, mult mai importantă decât cea prin care a început să doneze cod Open Source, sau când a implementat suportul pentru Linux în Hyper-V.

De data asta lucrurile sunt și mai interesante: SQL Server pe Linux e deja în teste la câțiva parteneri Microsoft, iar disponibilitatea generală e plănuită pentru mijlocul lui 2017.

Acțiunile și viziunea lui Satya Nadella legate de Cloud first sunt tot mai clare: trebuie să existe o consistență a experienței de utilizare pentru toate platformele, inclusiv Linux și Mac OS. Sau poate în primul rând pe Linux și Mac OS pentru anumite tipuri de produse.

În cazul de față vorbim despre soluțiile construite în jurul SQL Server ce vor putea fi folosite și pe Linux. IDC și-a dat deja cu părerea și consideră că e o decizie ”deosebit de importantă pentru Microsoft” prin care poate ajunge la un număr mai mare de clienți.

Iar pentru ca adopția SQL Server pe Linux să fie cât mai largă, Microsoft lucrează cu Red Hat și Canonical.

Și eu cred că decizia Microsoft este una corectă deși sunt sceptic vizavi de modul în care multe companii vor primi acest anunț. Pe termen lung migrarea și către Linux a SQL Server este o decizie bună, care în paralel cu creșterea focusului pe Azure, face ca platforma Windows Server on premise să pară mai puțin importantă, fiind privată acum de unul din cele mai mari atu-uri: că era singura ce putea funcționa cu SQL Server.

Rămâne să vedem ce va zice piața. Iar voi, dacă sunteți interesați de mai multe detalii despre SQL Server pe Linux, ar fi bine să vă abonați la sursele de date de aici.

Oare ce zice Steve Ballmer despre acțiunea asta? El care considera Linux ca fiind un mare ”cancer” pentru industria software.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep