HomeFeaturedFocusTim Cook a castigat nu mai putin de 145 milioane dolari in...

Tim Cook a castigat nu mai putin de 145 milioane dolari in 2016

Asta face ca CEO-ul Apple să fie cel mai bine plătit din zona companiilor publice S&P 500 (un indice bursier prin care Standard & Poor’s clasifică cele mai mari 500 de companii, majoritatea americane). Și se întâmplă pe bună dreptate, pentru că Apple este o companie extrem de profitabilă pentru acționari și care pare a avea un traseu bine stabilit și ascendent. Așa că faptul că totalul câștigurilor lui Tim Cook în calitate de CEO Apple nu ar trebui să mire pe nimeni.

Pe de altă parte, valoarea totală de 145 milioane dolari a fost obținută și grație faptului că în 2016 Tim Cook a intrat în posesia unei noi tranșe de acțiuni la Apple, pentru că au foști atinși niște parametri stabiliți în contractul său de management. Salariul său și bonusurile au însumat 8,75 milioane dolari, iar partea de acțiuni care face subiectul atingerii target-ului de performanță de care vorbeam ceva mai sus este evaluată la aprpoximativ 145 milioane dolari, ceea ce face ca totalul acțiunililor Apple care au ajuns la Tim Cook să fie acum de peste 320 milioane dolari.

Poate cel mai important este faptul că Tim Cook intenționează să doneze cele 145 milioane dolari în scopuri caritabile, ceea ce demonstrează că omul este de o calitate pe care unii nici măcar nu o pot înțelege.

Ca fapt divers, al doilea cel mai bine plătit CEO pe anul 2016, cu venituri care au depășit 106 milioane dolari, este Reed Hastings, de la Netflix. Am spus-o la un moment dat și acum o repet. Viitorul televiziunilor este in streaming-ul online, iar succesul Netflix certifică această teorie.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep