HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview Build 14279 ajunge in Fast Ring. Aflati ce...

Windows 10 Insider Preview Build 14279 ajunge in Fast Ring. Aflati ce e nou!

windows-10

Așa, ca de început de weekend Microsoft face un cadou Insiderilor: build-ul Windows 10 Insider Preview 14279 pentru PC e gata de download în Fast Ring.

Ce aduce nou?

Păi Cortana funcționează acum pe spaniolă (pentru Mexic), portugheză (Brazilia) și franceză (Canada), cu tot cu introducerea de accente specifice regiunilor respective.

Totodată Cortana primește opțiunea de a putea crea și menține remindere prin comandă vocală. De exemplu  “remind me to read [insert book name]” sau acțiuni cu dată de expirare “remind me to wash the car”). Se pot seta opțiuni specifice pentru fiecare tip de reminder, de la locație, timp, persoane și chiar context.

Experiența de logon este îmbunătățită, o singură imagine de fundal poate fi acum folosită pentru wallpaper și lock screen.

Pentru aplicația Photos există posibilitatea integrării cu Sway, prin simpla selecție a unui album și apoi alegerea “Tell your story with Sway”. Albumul va deveni interactiv pentru că pozele sunt transferate în Sway pentru introducerea de text, titluri și alte opțiuni ce fac prezentarea să fie mai interesantă.

Aplicația Xbox beta de Windows 10 are acum opțiuni de afișare pentru Gamerscore Leaderboard și un o nouă secțiune ‘Featured’. Pentru cine e în programul Xbox One Preview, detaliile apar și pe consolă.

Noul build vine cu câteva remedii: Edge și Cortana merg mai bine, nu mai crapă când sunt utilizate profile migrate, Cortana știe să ascundă reminder-ele expirate/terminate, reîmprospătarea listei de aplicații de pe Desktop merge. Și problemele legate de download-ul anumitor drivere via Windows Update ce generau Bluescreen par să fie remediate.

Ca de obicei, dacă vorbim de Fast Ring, trebuie să ne așteptăm și la probleme:

– Surface Pro 3, 4 și Surface Book se mai blochează

– Windows 10 pare să se blocheze când iese din hibernation

– tot nu e remediată problema de incompatibilitate cu Kaspersky Anti-Virus, Internet Security sau Kaspersky Total Security Suite.

– probleme de funcționare cu Windows Live Mail sau Expression Encoder 4.

 

Pentru cine e fan Cortana, noul build pare să fie un pas înainte și parcă merită instalat. Pentru restul, depinde de fiecare. Eu îl pun pe laptop-ul de test.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep