HomeFeaturedFocusWindows App Studio, instrumentul de generare de aplicatii Windows 10 primeste noi...

Windows App Studio, instrumentul de generare de aplicatii Windows 10 primeste noi optiuni importante: layout, tipuri de date

appstudio

La final de februarie aplicația Windows App Studio, soluția online gratuită oferită de Microsoft pentru crearea rapidă de aplicații Universal Windows Platform pentru Windows 10, a primit câteva update-uri care o fac și mai interesantă.

Primul update din 2016 vine cu opțiuni noi și UI mai finisat, chestii pe care mulți dintre voi le vor găsi extrem de interesante și utile. Cea mai importantă direcție în care s-a lucrat a fost cea în care să se poată oferi soluții rapide de crearea de aplicații personalizate pentru firmele mici și mijlocii.

Grouped layout – facilitatea asta permite gruparea datelor mai simplu, folosind colecții create pe anumite criterii – se poate folosi pentru agregarea și afișarea datelor ce aparțin unui anumit brand, sau a unui anumit tip de produs.

1_groupedlayout

Date & Date/Time data type – avem acum suport pentru două noi tipuri de date: Date și Date/Time (Date + Time cu sau fără minute).  Așa se permite adăugarea de informații legate de dată și oră în colecțiile de date.

2_calendar

Căutare în app – cu nouă versiune se poate introduce un câmp de căutare direct în aplicația generată cu Windows App Studio.

4_coolbikes

Collection favorites – utilizatorii vor putea salva informații în zona colecții, pentru regăsirea mai ușoară.

5_collectionfavorites

Și back-end-ul App Studio este îmbunătățit pentru a putea folosi model-ul de generare a codului din VS2015 Update 1, ceea ce înseamnă că aplicațiile UWP vor putea să fie optimizate pentru mai multe modele de aparate.

Iar poate cea mai faină veste este că Microsoft dă drumul la un concurs, cele mai interesate 6 aplicații generate cu Windows App Studio vor fi prezentate de Microsoft pe pagina principală a Windows App Studio, treabă ce ar trebui să le asigure o vizibilitate foarte mare și probabil și multe download-uri.

Detalii găsiți pe Windows App Studio și pe blogul Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep