HomeCloud & Mobility22.2 milioane de utilizatori au abonamente Office 365

22.2 milioane de utilizatori au abonamente Office 365

Offie365

După cele mai recente date oferite de Microsoft pentru al treilea trimestru fiscal din 2016 al companiei, arată că numărul de abonați pentru serviciul Office 365 a ajuns la 22.3 milioane, de la 20.6 milioane înregistați pe 16 ianuarie 2016. Adică asistăm la o creștere de aproape 10% în ultimul trimestru, ceea ce nu poate să fie decât foarte bine pentru Microsoft.

În același trimestru fiscal din anul 2015, Microsoft anunțase că numărul de abonați este de 12.4 milioane. Făcând un calcul simplu avem o informație extrem de importantă: în ultimul an Microsoft a reușit aproape să își dubleze numărul de abonați pentru serviciul Office 365, cel ce oferă atât accesul la licențele Microsoft Office pentru desktop, tablete și smartphone cât și spațiu de stocare în cloud-ul OneDrive și servicii specializate de email, pentru Office 365 for Business.

În martie, la conferința BUILD 2016 Microsoft anunțase că există aproape 60 de milioane de utilizatori de Office 365 (o licență de business oferă accesul la mai mulți utilizatori) și că la nivel mondial se numără peste 1.2 miliarde de utilizatori care au în folosință măcar unul din produsele Microsoft Office.

Totodată, veniturile asociate produselor și serviciilor Office au crescut cu 6%.

Să însemne asta că strategia lui Satya Nadella de a promova serviciile de Cloud pe toate platformele desktop și mobile începe să dea roade?

Așa s-ar zice.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep