HomeMobileWearableFitbit Charge HR folosit ca referinta intr-o interventie cardio

Fitbit Charge HR folosit ca referinta intr-o interventie cardio

Fitbit-Charge-HR-Heart_thumb800

După ce anul trecut Apple Watch a fost creditat oficial că a putut să salveze viața unui tânăr oferind informații despre problemele inimii sale, azi aflăm același lucru despre o brățară Fitbit Charge HR (și ea cu senzor de monitorizare a bătăilor inimii).

Un doctor din SUA a luat decizia de a reporni inima unui pacient de 42 de ani după ce acesta a ajuns la secția de urgență din Camden, New Jersey prezentând aritmie. Se pare că doctorul care l-a luat în primire a observat că acesta poartă o brățară Fitbit Charge HR, capabilă să monitorizeze bătăile inimii și prin urmare a consultat aplicația de pe smartphone ce i-a confirmat faptul că bătăile inimii au crescut la 140 – 160 bpm în momentul în care au apărut problemele.

Pe baza acestei informații și a faptului că până atunci bătăile inimii erau normale, doctorul a tras concluzia că aritmia nu se datorează unor probleme cronice și prin urmare a decis că poate să oprească/repornească inima pentru a elimina aritmia. După încheierea procedurii pacientul și-a revenit.

Iar acesta este primul caz confirmat în care datele oferite de o brățară Fitbit cu funcții HRM (heart rate monitor) sunt folosite în luarea unei decizii cu un astfel de impact.

Eu mă bucur să văd că soluțiile wearable încep să se dovedească utile și pot salva vieți, exact așa cum spuneam anul trecut (în prezentarea de la IT Camp 2015) că se va întâmpla.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep