HomeFeaturedFocusDubii risipite: LG G5 e facut din aluminiu si acoperit cu o...

Dubii risipite: LG G5 e facut din aluminiu si acoperit cu o vopsea din plastic

lg g5

Primul lucru pe care l-am zis atunci când am făcut cunoștință cu smartphone-ul LG G5 a fost să întreb dacă materialul carcasei este metal (aluminiu) așa cum spune LG sau e plastic? Pentru că senzația de plastic pe care ți-o lasă LG G5 la prima atingere este intensă și nu poți să nu te întrebi dacă e plastic sau metal?

Cum am ajuns să testez un LG G5 prin programul Orange Smartphone Tester, mi-am adus aminte de această întrebare și am căutat răspunsul: LG a confirmat că este vorba despre o carcasă metalică, îmbrăcată într-o vopsea de plastic(Primer). Plecând de la întrebările lansate pe YouTube de JerryRigEverything în urma unui material video în care disecă LG G5, coreenii au fost nevoiți să vină cu clarificări suplimentare.

Într-un material pe postat pe LGNewsroom.com se specifică:

”LG susține ferm că LG G5 are carcasa unibody cosntruită dintr-un aliaj special de aluminiu (LM201) patentat în 2016, construit de către LG în cooperare cu Korea Institute of Industrial Technology, ce are caracteristicile de durabilitate, rigiditate și greutate mică, necesare folosirii în mașinile sport, aeronave și produsele electronice de larg consum. LG a ales LM201 ca cel mai indicat material pentru a-l folosi în G5. După ce procesul de turnare este terminat, protecția pentru antenă este aplicată direct pe metal și apoi urmează un strat protector din material plastic (primer), care oferă protecție suplimentară și evidențiază mai bine curbele aparatului ”

Deci LG G5 e făcut din aluminiu și nu din plastic, informație pentru toți cârcotașii ce caută nod în papură.

Acum, ca să fiu complet sincer, îmi place atât de mult dimensiunea și forma lui LG G5 încât nici nu mai contează dacă e plastic mai durabil sau metal. Dar dacă aș fi avut de ales, aș fi mers pe un finisaj metalic similar cu cel de pe HTC One M9 sau HTC 10.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep