HomeUncategorizedHuawei isi intareste pozitia in topul producatorilor de smartphone

Huawei isi intareste pozitia in topul producatorilor de smartphone

huawei hq

Producătorul chinez se situează în continuare pe cea de-a treia poziție a topului producătorilor de smartphone-uri la nivel global, potrivit celui mai recent raport Strategy Analytics and International Data Corporation (IDC) pentru primul trimestru al anului 2016. Acest rezultat ilustrează creșterea diviziei Huawei Consumer Business Group, care a livrat peste 28,3 milioane de unități în primul trimestru al acestui an, ceea ce reprezintă o creștere cu 64% de la an la an. Este o creștere cu atât mai interesantă cu cât, la nivel global, conform acelorași măsurători, livrările totale de smartphone-uri au scăzut cu 3% în comparație cu același trimestru al anului precedent.

Tocmai de aceea, poziția a treia pe care Huawei o ocupă în clasamentul producătorilor de telefoane smart este acum și mai solidă. Datele IDC arată că la finalul primului trimestru din 2016, Huawei avea o cotă de piață de 8,5%, în comparație cu 5% acum un an. Iar vânzările din primul trimestru al anului ne arată că producătorul chinez are toate șansele de a repeta performanța de anul trecut, când a fost a treia companie, după Samsung și Apple, care a vândut peste 100 de milioane de unități pe parcursul unui an.

Mai mult, Huawei a anunțat că înregistrează creșteri semnificative în regiunea CEE&Nordic, potrivit datelor GfK din 15 țări. Analiza arată că strategia Huawei de a se concentra pe produse premium a fost una de succes, astfel că cel mai popular model de smartphone Huawei/Honor din regiune este P8lite: în primul trimestru al anului 2016 a făcut parte din top 10 dispozitive care însumează 27% din piață, potrivit datelor GfK. Asta este o nouă confirmare a datelor pe care un operator ni le-a furnizat anul trecut, conform cărora P8lite a fost cel mai vândut terminal în rețeaua respectivă.

Huawei pare o companie care a găsit calea spre succes, iar raportul preț/specificații destul de avantajos în cazul terminalelor pe care le produce îl apropie de utilizatorul final.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep