HomeCloud & MobilityMicrosoft si SAP extind colaborarea pe zona de cloud cu Azure si...

Microsoft si SAP extind colaborarea pe zona de cloud cu Azure si Office 365

MSA13_DigMmt15

Se știe că Microsoft și SAP au un parteneriat profitabil de mulți ani, instrumentele și clienții SAP funcționând aproape exclusiv pe Windows. Săptămâna asta lucrurile au trecut pe un nou nivel, la conferința SAP Sapphire Now din Orlando, Satya Nadella și Bill McDermott cei doi CEO de la Microsoft și SAP, au anunțat că își extind parteneriatul și pe zona de cloud, un lucru previzibil de altfel.

Acest nou parteneriat vine să sprijine companiile ce folosesc deja soluțiile Microsoft Cloud și SAP, prin integrarea platformelor SAP HANA și Microsoft Azure, cu scopul de a simplifica modul de lucru al angajaților. Planurile comune ale celor două companii presupun simplificarea gestionării și sporirea securității datelor în Microsoft Office 365 cu ajutorul soluțiilor cloud ale SAP.

 

Parteneriatul Microsoft și SAP pe zona de Azure exista deja de ceva vreme și permitea clienților SAP să folosească HANA pe Azure. Noutatea este dată de posibilitatea folosirii resurselor flexibile pe care Azure le oferă pe partea de securitate și a noilor opțiuni de management.

”Prin noua opțiune de implementare a platformei SAP HANA în cadrul Azure, organizațiile din toate industriile vor putea să dezvolte aplicații-cheie și să obțină o analiză digitală a datelor la scară globală, ceea ce le oferă posibilitatea de a face față celor mai mari și mai solicitante volume de producție.”

HANA merge și pe cloud-ul Amazon, însă prin parteneriatul cu Microsoft, apare un avantaj interesant: Azure permite posibilitatea de extindere rapidă a resurselor necesare HANA, chestie care devine importantă atunci când sunt procesate cantități mari de date.

Suplimentar va exista și o mai bună integrare a produselor SAP precum Concur, SAP Fieldglass, SuccessFactors și Ariba cu Office 365 în vederea oferii unor mai bune opțiuni de colaborare, comunicare, integrare de calendar via Office 365, ajutând angajații să lucreze mult mai eficient.

În fiecare zi, milioane de profesioniști lucrează în programe Microsoft și SAP, creând documente, citind e-mail-uri, completând rapoartele de cheltuieli, facturând pentru furnizori etc. Noul parteneriat dintre cele două companii va combina comunicarea prin Office 365 și extinde colaborarea angajaților, calendarul de business, documentele și alte date cruciale cu soluții cloud de la SAP.

MS_SAP

Ex: Informațiile din Concur apar automat în calendarul Outlook calendar din Office 365.

”Industria IT prinde o nouă formă, caracterizată de parteneriate strategice care oferă noi oportunități de creștere a productivității clienților, eliminând anumite limitări ale platformelor și aplicațiilor tradiționale. Astfel, SAP și Microsoft lucrează împreună pentru a crea o nouă experiență pentru utilizatorul final, construită în ideea de a livra confort și agilitate la un nivel fără precedent. Atestarea serviciilor de infrastructură Microsoft Azure pentru SAP HANA, alături de noua integrare dintre Microsoft Office 365 și soluțiile cloud ale SAP sunt emblematice pentru această schimbare de paradigmă în activitatea companiilor”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Parteneriatul este unul benefic și logic, în condițiile în care ambele companii au soluții puternice în zona enterprise și au în comun un număr mare de clienți cu nevoi similare. Combinația de valoare adusă de Azure/Office 365 cu soluțiile SAP permit celor două companii să ofere clienților valoare adăugată, fără să se concureze reciproc.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep