HomeFeaturedFocusTabletele Surface ofera maximul de satisfactie pentru cumparatori

Tabletele Surface ofera maximul de satisfactie pentru cumparatori

surface pro 4

Sau mai bine zis 829 din 1000 de cumpărători de Surface se declară satisfăcuți de alegerea făcută, cu doar unul mai puțin decât în cazul iPad-urilor. Asta face ca Surface și iPad ajung să dețină primele două poziții într-un top al satisfacției consumatorilor făcut de J. D. Power în SUA, pe piața PC-urilor 2-in-1.

Cu alte cuvinte Surface egalează iPad-ul în ceea ce înseamnă satisfacția în utilizare. Să nu uităm că vorbim de două produse care țintesc tipuri diferite de utilizatori, iPad-ul fiind centrat în special pe zona consumer în timp ce soluțiile hibride Surface merg către zona profesioniștilor.

Și cu toate astea Surface e cot la cot cu iPad-ul? Sunt absolut convins că unora nu le vine să creadă că tableta lor preferată, iPad-ul (care apropo e în scădere accelerată în ceea ce înseamnă vânzările) a ajuns să fie egalată de un produs rival, care oferă o altă perspectivă de utilizare) și nu mai e unicat.

Pe măsură ce piața dispozitivelor hibride 2-in-1 pare să crească, crește și rata de adopție a soluției hibride Surface Pro pentru că este singura ce poate oferi capabilități de tabletă în accepțiunea clasică (și aici Windows 10 cu interfața MODERN UI optimizată touch) și în același timp și funcții de PC puternic, având la bază același sistem de operare Windows 10, cu aplicațiile clasice și cele moderne.

Aflat la a cincea ediție, studiul J.D. Power măsoară satisfacția utilizatorilor pe cinci vectori:

– performanță (28%)

– ușurința în utilizare (22%)

– funcțiile (22%)

– design și stil (17%)

– cost (11%)

De reținut că doar Apple și Microsoft au primit o notă de 5 stele pentru produse, în timp ce Samsung are doar 4 iar Amazon, HP, LG și Acer au trei.

Și tot din raportul J.D. Power mai reiese ceva foarte interesant și deloc de neprevăzut: tabletele hibride au un grad de satisfacție cu 11 puncte mai mare decât al celor clasice lucru care se păstrează și pe zona de utilizare pe aplicații de productivitate (Microsoft Office).

Să fie asta încă o informație care ne spune că Microsoft a avut dreptate când a construit Surface Pro, după ce Apple a recunoscut oficial că merite să intre în această piață iar Google le-a urmat exemplul?

Eu cred că da. Și de asta recomand oricând Surface Pro 4 oricărei persoane care are un buget suficient de mare încât să își permită un laptop de calitate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep