HomeCloud & MobilityCastigatorii finalei locale a Microsoft Office Specialist World Championship 2016

Castigatorii finalei locale a Microsoft Office Specialist World Championship 2016

Imagine_concurs

La finalul săptămânii trecute a avut la București finala națională a Microsoft Office Specialist World Championship 2016, un concurs ce are ca temă abilitatea de folosire a suitei Microsoft Office.

Toții elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la secțiunile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2010 și 2013. Dintr-un total de 432 de examene susținute, 172 de candidați au fost declarați eligibili. Doar 23 de elevi și studenți s-au calificat la etapa finală națională a campionatului.

România și-a ales trei tineri câștigători – câte unul pentru Word, PowerPoint și Excel, aplicațiile centrale ale suitei Office. Ei vor merge la  finala mondială, ce va avea loc în Orlando, Florida, între 7 și 10 august 2016. Participarea câștigătorilor la finala mondială este finanțată de Microsoft Romania.

Cei 3 câștigători ai etapei naționale și care vor merge la la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 în SUA sunt:

Ciprian Adrian Mureșan de la Liceul de Informatica “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca – PowerPoint (953 puncte)

Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul Național “Grigore Moisil” din București, Excel (980 puncte)

Mihai Macarie de la Colegiul Național “Aurel Vlaicu” din Orăștie, Word (1000 puncte).

MariusBostan_GabiBarna_MihaiMacarie_KostasLoukas

Kostas Loukas, director general al Microsoft Romania, a subliniat importanța competențelor digitale: „Studiile internaționale arată că Office este al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate a candidaților pentru joburile cu cele mai mari perspective de creștere și cele mai competitive salarii. Și în România, conform unei analize realizate de Ejobs, aproape jumătate din anunțurile de angajare analizate aveau ca cerință și cunoștințe de Microsoft Office. În acest context, susținerea concursului Microsoft Office Specialist este doar unul din lucrurile pe care încercăm să le facem pentru educație, alături de multe alte inițiative, de la activități de mentorat și implicare socială, la condiții preferențiale pentru educație.”

Concursul Microsoft Office Specialist se află la prima ediție în România și cu toate acestea nivelul de participare și rezultatele obținute au fost foarte bune. Mi se pare o idee foarte bună ca tinerilor să le fie oferită o modalitate de a-și arăta cunoștințele și pe zona de utilizare Office, pentru că vrând nevrând, în momentul în care vor fi angajați (sau poate antreprenori) vor avea nevoie de măcar un bagaj de cunoștințe minimale în acest domeniu.

“Deși organizăm această competiție pentru a doua oară în România, elevii din sistemul pre-universitar au avut acces pentru prima dată la acest eveniment. Ne-a surprins plăcut participarea atât de largă a liceelor din România”, afirmă Gabriela Barna, Director al Fundației EOS și coordonatorul evenimentului. “Am avut 23 de finaliști, majoritatea obținând punctaje de peste 900 de puncte și am avut chiar și un scor perfect de 1000 de puncte! Acestea sunt chiar rezultate excepționale!.”

Felicitări câștigătorilor și baftă mai departe!

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016: www.moschampionship.com

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep