HomeFeaturedFocusVine controlul prin gesturi pe Windows Mobile?

Vine controlul prin gesturi pe Windows Mobile?

microsoft-hover-gestures

Despre tehnologia ”3D Touch” știm de multă vreme că a fost în atenția Microsoft încă din 2014, dar dintr-un motiv sau altul actuala generația de flagship-uri Lumia 950 nu a primit-o. Nokia McLaren trebuia să fie primul Lumia care să beneficieze de așa ceva, dar pentru că el nu a văzut niciodată oficial lumina zilei, 3D Touch a ajuns să fie anunțat de Apple și acum să înceapă să fie adoptat de dezvoltatorii de aplicații pentru a optimiza interacțiunea cu smartphone-ul.

Asta nu a oprit Microsoft să continue să lucreze la 3D Touch și poate că într-un viitor nu foarte îndepărtat să o putem vedea pe viitoarele aparate Surface/Lumia. Via Microsoft Research putem vedea un demo de 3D Touch:

În materialul de mai sus vedem cum senzorii de pe smartphone pot prelua informații importante despre modul în care ținem aparatul, apăsăm pe display și traseele pe care le alegem pentru a interacționa cu aplicațiile.

Asta permite de exemplu ca atunci când se redă un material multimedia pe ecran, simpla apropiere a degetelor de ecran să genereze afișarea instrumentelor de control pentru stream-ul video sau orice alt tip de interacțiune. Așa ar fi posibil să se realizeze diferite operații fără ca ecranul să fie atins, iar experiența de vizionare să fie întreruptă.

Prin comparație, 3D Touch-ul de pe iPhone 6s presupune contactul fizic cu display-ul, de unde este preluată tăria apăsării. Samsung, cu al său Air View are o filozofie similară: mișcările degetelor pot să fie detectate în fața display-ului (prin cameră și senzori) și prin urmare se oferă un meniu personalizat de unde să se poată interacționa cu aparatul fără ca el să fie atins.

Privind filmul de mai sus, care idee vi se pare mai faină: Apple sau Samsung/Microsoft?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. @Grig. As incerca sa te contrazic prin a-ti aduce la cunostinta faptul ca nu toti cauta aplicatii avansate, ci vor o interfata rapida si prietenoasa. Pentru activitati de baza precum cautat ceva pe browser, citit un email, facebook, si bineinteles activitatea de baza sunat si trimis sms-uri, un telefon Lumia este exceptional.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep