HomeFeaturedFocusHP domina piata de PC-uri cu Windows 10, urmata de Dell si...

HP domina piata de PC-uri cu Windows 10, urmata de Dell si Lenovo

spectre

 

 

La aproape un an de la lansarea oficială a Windows 10, sistemul de operare Microsoft este folosit în peste 300 de milioane de sisteme, majoritatea dintre ele fiind PC-uri și sisteme 2-in-1. Dacă Microsoft nu ne-a spus și pe ce hardware este cel mai folosit Windows 10, AdDuplex ne oferă această informație, defalcată pe producători. Conform studiului lansat în luna zilele trecute, piața de PC-uri cu Windows 10 este dominată de HP (22,51%), urmată de Dell (12,42%), Lenovo (11,05%) și Asus (10,66%). Toshiba și Samsung sunt la o foarte mare distanță în urmă, dar Microsoft (cu seria Surface Pro, Book) este peste Samsung, Sony sau MSI, cu o cotă de 3,03%. Adică undeva la  9 milioane de sisteme, cifră atinsă în doar 4 ani.

win10-pc-oems-june

 

La o analiză mai atentă, din toate sistemele Surface aflate acum pe piață, Surface Pro 3 este cel mai folosit, cu 33,3%, urmat foarte aproape de Surface Pro 4 (la 30,9%). Sunt cifre normale, ambele tablete fiind sisteme premium, create special pentru Windows 10 și care pun foarte bine în valoare noul sistem de operare Microsoft. Cei ce și-au luat Surface Pro 3 au avut foarte puține motive să treacă la Surface Pro 4, iar cei ce nu aveau au descoperit un excelent produs în Surface Pro 4.

win10-surface-numbers

Și sunt de acord cu asta, în momentul în care voi renunța la actualul MacBook Air voi trece cu siguranță pe Surface Pro 4 (sau mai nou).

Revenind la cota de piață a producătorilor, prezența HP pe primul loc este oarecum interesantă dar nu de neașteptat – ultimele mișcări făcute de Microsoft în legătură cu un parteneriat mai strâns cu HP având acum o explicație clară. Mă bucur să văd Dell pe locul 2 și Asus încheind plutonul fruntaș.

Sunt curios cum va arăta distribuția sistemelor cu Windows 10 atunci când Microsoft își va atinge ținta de 1 miliard de PC-uri care vor funcționa cu Windows 10, adică peste încă 2 ani. Oare HP va fi tot pe primul loc?

via windowscentral

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep