HomeFeaturedFocusNokia primeste o infuzie de capital de la China Mobile

Nokia primeste o infuzie de capital de la China Mobile

nokia-hq

După momentul în care Nokia a achiziționat Alcatel Lucent, au existat voci din industrie care au afirmat că această achiziție este o pălărie prea mare pentru compania finlandeză. Și evoluția prețului acțiunii la bursă, dar și cifrele financiare realizate de Nokia au părut că alimentează această teorie. Iată însă că vine o gură mare de oxigen pentru gigantul finlandez, tocmai din China. Colacul de salvare ia forma unui contract de furnizare de echipamente de rețea pe care Nokia l-a semnat cu China Mobile, contract care are o valoare totală de 1,5 miliarde de dolari.

Uite așa viitorul arată brusc mult mai roz, deși eu cred că nu erau pericole foarte mari, banii luați de Nokia de la Microsoft ar fi trebuit să susțină compania multă vreme. Ba mai mult, după publicarea acestui anunț, chiar și prețul acțiunilor Nokia a zvâcnit puțin în sus (0,2%). China Mobile devine astfel cel mai mare client din China pentru Nokia, arătând încă o dată, dacă mai era nevoie, că piața din această țară este încă destul de potentă. Concluzie pe care a tras-o și unul dintre analiștii care a discutat parteneriatul dintre cele două entități:

“In the light of this announcement, China is not the market which one should be very worried about this year. They’ve managed to hold on to the positions of old Nokia and old Alcatel.”

Se pare totuși, după părerea aceluiași specialist, că după momentul achiziției Alcatel, marii clienți ai Nokia au avut un moment de derută, prelungit cu o așteptare, pentru a înțelege care va fi direcția pe care se va așeza noua entitate. Probabil că acest contract mare semnat cu China Mobile va da tonul intrării lucrurilor pe un făgaș normal pentru Nokia.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep