HomeFeaturedFocusAsa incepe: Microsoft plateste despagubiri de 10.000 USD pentru un upgrade fortat...

Asa incepe: Microsoft plateste despagubiri de 10.000 USD pentru un upgrade fortat la Windows 10

windows10upgrade

Pentru că Microsoft și-a propus să ajungă cu Windows 10 la peste 1 miliard de instalări în trei ani și pentru asta folosește orice mijloc posibil, unora dintre utilizatori nu li pare corectă practica. Unul chiar a dat Microsoft în judecată și a câștigat 10.000 USD ca urmare a unei experiențe neplăcute de upgrade forțat la Windows 10.

Mai exact, un agent de turism din Sausalito (California) a dat în judecată Microsoft pentru că PC-ul i-a fost actualizat fără consimțământ la Windows 10 și această experiență i-a deteriorat performanța PC-ului. Prin urmare, a primit 10.000 USD de la Microsoft, care a decis că e mai înțelept să ajungă la o înțelegere cu clientul nemulțumit decât să piardă și mai mulți bani (și renume) într-un proces de lungă durată.

Pe de o parte Microsoft are dreptate: Windows 10 oferă o experiență mai stabilă și mai sigură decât Windows 8 sau Windows 7, asta este un lucru pe care toți cei ce au ajuns să treacă la Windows 10 îl pot confirma. Pe de altă parte însă, nu toată lumea e pregătită să treacă la Windows 10 și e foarte posibil ca în urma trecerii, anumite componente hardware și software mai vechi, să nu mai funcționeze – pot confirma că unitatea CD-ROM de pe un laptop Acer Aspire de generație mai veche nu mai poate fi folosită sub Windows 10, în urma upgrade-ului.

Așa că Microsoft este undeva la mijloc și a trebuit să ia o decizie dură: să impună upgrade-ul automat, mai ales că el este încă gratuit până pe 29 iulie. Așa speră să mute majoritatea sistemelor cu Windows 7, 8 la Windows 10 și odată cu ele să facă oamenii să nu mai folosească versiunile vechi de Internet Explorer și să îi aducă în curtea noului browser Edge.

Dacă din punct de vedere al beneficiilor Microsoft treaba cu forțarea upgrade-ului e ceva bun, s-ar putea ca financiar să nu fi fost cea mai bună decizie – am aflat deja de un prim proces, probabil că vor mai urma și altele. Iar 10.000 USD pentru fiecare client nemulțumit e o sumă cam mare pe care nici măcar Microsoft nu își permite să o plătească la infinit.

Acum vin și vă întreb: ce părere aveți despre upgrade-ul forțat la Windows 10? Ați fost într-o astfel de situație, vă pare rău?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep