HomeFeaturedFocusEXPERIMENT: de la iOS la Android prin ochii unui fanboy

EXPERIMENT: de la iOS la Android prin ochii unui fanboy

IMG_0758

Toți cei care mă știu mă pot numi, fără nici o ezitare, un Apple fanboy. Chiar și eu recunosc acest lucru. Dar, mai în glumă, mai în serios, vorbeam săptămânile trecute cu câțiva prieteni și le ziceam că aș încerca să vad cât de mare este diferența între iOS și Android, care sunt impresiile unui fan Apple pus în fața ecosistemului concurent.

Chiar dacă primele discuții au fost mai mult în glumă, între timp lucrurile au devenit ceva mai serioase, lucru posibil atât prin bunăvoința LG România, cât și la insistențele băieților de la MOBzine.ro, care au rezonat rapid cu ideea acestui experiment. Așa că iată-mă pregătit de marea încercare: de astăzi, timp de trei săptămâni, telefonul meu principal (și singurul) va fi un LG G5. Am intrat în horă, trebuie să joc!

IMG_0761

Ce vreau să realizez prin acest experiment? Păi în primul rând să văd cât de ușor se pot exporta informațiile din iCloud către serviciile Google. Mai apoi, care este starea aplicațiilor pe care le foloseam în mod uzual, pe Android versus iOS. Și, nu în ultimul rând, cat de ușor îi va fi unui utilizator iOS să se obișnuiască cu modul de funcționare al Android-ului, cu aspectul și cu interfața acestuia.

Trebuie să recunosc că pentru o scurtă perioadă am mai avut, prin 2010, un HTC Desire cu Android, de care nu am fost foarte mulțumit, mai mult din punct de vedere software decât hardware. A fost cam singura mea interacțiune cu sistemul de operare pentru dispozitive mobile al celor de la Google. Toți prietenii îmi zic că Android-ul s-a schimbat foarte mult de atunci și că este mult mai matur.

IMG_0759

Ei bine, eu cred că a venit momentul să aflu dacă ceea ce zic ei este adevărat. În următoarele trei săptămâni iPhone-ul meu va sta într-un sertar de birou, în următoarele trei săptămâni voi folosi exclusiv un LG G5. Vă voi ține la curent cu evoluția acestui experiment, vă voi împărtăși senzațiile trăite, voi încerca să surprind asemănări și deosebiri între cele două platforme concurente. Să vedem ce-o să iasă!

8 COMENTARII

      • Tie ti s-a parut ca s-a dat vreun fel de informatie legata de ceea ce s-a afirmat in subiect? E ZERO informatie vizavi de ceea ce se anunta.
        Imi pare rau ca baietii de la mobzine incep sa arunce titluri bombastice care nu se regasesc in substanta din articole.

        in plus a trecut deja o saptamana in care nu am nicio clarificare.

        • @Ross
          Mai ai putintica rabdare mon amie. Noi nu facem parte din categoria celor ce dau review-uri si pareri absolute dupa doar cateva ore/zile de utilizare a unui produs.
          Daca vrei asa ceva, atunci cred ca ai gresit site-ul. Mi-ar placea sa cred ca vrei o informatie corecta si completa – pentru asta e necesar timp. Stai pe aproape ca o sa mai vina un articol.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep