HomeFeaturedFocusMicrosoft cumpara LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Microsoft cumpara LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

linked_logo

Pare a fi cea mai importantă achiziție făcută de Microsoft, cel puțin prin perspectiva valorii totale a acestei tranzacții, de 26,2 miliarde de dolari. Informația este destul de oficială, a primit chiar și confirmarea CEO-ului companiei din Redmond, Satya Nadella.

“I have always had a great admiration for LinkedIn. I have been thinking about this for a long time.”

Cine are acțiuni la LinkedIn este fericit zilele acestea, de la momentul anunțului acțiunile companiei au crescut cu 48 de procente.

Chiar dacă, la o primă vedere, poate părea o achiziție hazardată (și chiar supraevaluată), eu cred că Microsoft are ce face cu LinkedIn. Și nu mă refer aici doar la datele celor 433 de milioane de utilizatori înscriși, că aici este destul de evident. Deși, dacă ținem cont că doar 25% dintre acești membrii folosesc LinkedIn lunar, partea cu supraevaluatul pare tot mai plauzibilă.

Îmi vine în cap o integrare a serviciilor LinkedIn cu soluțiile software de business ale Microsoft. Și de aici discuțiile se pot lungi în foarte multe direcții.

Sunt curios care va fi direcția înspre care se va duce LinkedIn sub această nouă umbrelă. Pentru moment s-a declarat oficial că rămâne o companie de sine stătătoare și că va fi condusă în continuare de către Jeff Weiner, actualul CEO, care îi va raporta direct lui Satya Nadella.

Se estimează că tranzacția se va închide în anul curent.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep