HomeFeaturedFocusMicrosoft schimba politica: Windows 10 nu mai e update recomandat, e upgrade...

Microsoft schimba politica: Windows 10 nu mai e update recomandat, e upgrade optional

oldupgrade

Pentru că mulți nu au fost de acord cu politica Microsoft de a ”forța” upgrade-ul la Windows 10 prin trimiterea lui ca update recomandat, chiar dacă era gratuit, modalitatea de anunțare a utilizatorilor că pot face asta s-a schimbat. Dacă până acum Windows 10 era prezentat ca un update recomandat tuturor posesorilor de licențe valide de Windows 7 sau Windows 8, acum situația e schimbată complet: noua fereastră Get Windows 10 ce e afișată pe Windows 7 sau 8 specifică în mod clar că este vorba despre un upgrade și că este încă disponibil gratuit (până la 29 iulie).

Iar cine vrea să accepte, poate face asta extrem de ușor prin apăsarea unui singur buton. Iar cine nu vrea, poate să refuze oferta.

Upgrade_w10

Cred că această nouă modalitate de atenționare a utilizatorilor este mult mai clară, evidențiind fără echivoc că nu vorbim de un singur update, ca poate aduce niște patch-uri de securitate, similare cu cele din Patch Tuesday, ci e vorba de un upgrade. Se poate vedea inclusiv un link către o analiză a compatibilității aplicațiilor deja instalate pe Windows 7 sau 8, cu viitorul Windows 10.

Mă bucur că Microsoft a schimbat fereastra de avertizare și sunt convins și că recenta pierdere de 10000 USD a avut un rol în această decizie.

Pe de altă parte sunt de acord și cu politica lor: așa cum Google se asigură că pe sistemele utilizatorilor e prezent mereu cel mai nou build de Chrome, ei de ce să nu se asigure că utilizatorii vor ajunge la cel mai recent build de Windows, 10 în cazul de față, cu atât mai mult cu cât e gratuit.

Oricum, în mai puțin de o lună oferta de upgrade gratuit expiră, așa că până atunci fereastra Get Windows 10 va prezenta încă oferta îmbietoare. Pe urmă … vedem!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep