HomeStiriHuawei tinteste sus: vrea sa ajunga numarul 1

Huawei tinteste sus: vrea sa ajunga numarul 1

richard yu

Încurajat probabil de evoluția îmbucurătoare pe care le înregistrează cifrele de vânzări pe zona de smartphone realizate de compania pe care o conduce, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a declarat, într-un interviu acordat publicației internaționale The Wall Street Journal, că își propune ca Huawei să ajungă la o cota de piață de 25% la nivel global, devenind astfel producătorul numărul 1 de smartphone-uri din lume în următorii cinci ani.

“Ne-am propus să devenim producătorul de smartphone-uri numărul 1 din lume. Este o cursă lungă, însă avem răbdarea necesară.”

Trebuie să recunosc că omul are curaj! Nu de alta, dar am mai văzut situații în care, în euforia unui moment de glorie, oficiali ai altor producători s-au aruncat la declarații ambițioase. Xiaomi este ultimul exemplu grăitor în această chestiune. Totuși, cei de la Huawei par mult mai calculati și pașii pe care i-au făcut până acum demonstrează clar acest lucru, pornind chiar de la ultimul lor flagship, Huawei P9.

“Creșterea noastră se datorează în principal segmentului premium, high-end. Dacă vrei să devii numărul 1, trebuie să fii numărul 1 pe segmentul high-end.”

Nu este imposibil, dar cu siguranță va fi extrem de greu. Sunt curios să urmăresc dinamica cifrelor de vânzări pe trimestrele viitoare, pentru că, destul de sigur, o parte din optimismul CEO-ului Huawei vine din faptul că Huawei a câștigat puțină tracțiune în comparație cu principalii săi competitori. Însă aceștia se află totuși în față, destul de departe. Și numele lor sunt Samsung și Apple!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep