HomeFeaturedFocusOricine poate consulta programul computerului ce a dus primii oameni pe Luna

Oricine poate consulta programul computerului ce a dus primii oameni pe Luna

apollo-11-hero-H

Codul sursă al programului de navigație folosit de computerul misiunii Apollo 11 care a dus primii oameni pe Lună este acum disponibil pe GitHub și poate fi consultat de oricine e interesat. Se întâmplă datorită lui Chris Garry, intern la NASA care a publicat tot codul sursă pentru Apollo Guidance Computer, iar oricine are ceva competențe de programare în cod mașină poate să arunce o privire asupra lui și chiar să îl refolosească dacă vrea.

Bineînțeles că evenimentul nu a trecut neobservat și comunitățile de entuziaști au început deja să discute – și ca orice produs realizat de ”geeksi” de prin anii de început ai programării, codul sursă are elemente interesante. De exemplu linia 666 (the number of the beast, cum zice Iron Maiden) are asociat ”numero mysterioso”. Există și legături către clasica melodie “burn, baby, burn.” a DJ Magnificent Montague.

Ce credeți că s-a întâmplat de când s-a lansat pe GitHub?

Comunitatea a găsit bug-uri și deja face sugestii de îmbunătățire. Noroc că acum se folosesc (cel mai probabil) variante actualizate.

Oricum ideea este foarte faină și este o poartă în trecut, care pentru un pasionat reprezintă o mină de aur în ceea ce privește modul în care americanii au gândit și construit algoritmii care au fost folosiți pentru navigare în misiunea Apollo 11.

Aruncați și voi o privire pe GitHub pentru ”Original Apollo 11 Guidance Computer (AGC) source code for the command and lunar modules.”

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep