HomeCloud & MobilityAzi e ultima zi cand mai puteti activa gratuit licenta de Windows...

Azi e ultima zi cand mai puteti activa gratuit licenta de Windows 10. Nu pierdeti ocazia!

windows_10_free_upgrade

Dacă vă numărați printre cei ce încă nu și-au activat încă licența de Windows 10 ar fi bine să o faceți pentru că astăzi oferta gratuită a Microsoft va expira, iar începând din 30 iulie orice upgrade o să vă coste.

De ce să o activați?

Pentru că este o ofertă gratuită care vă permite să treceți la versiunile următoare de Windows (adică Windows 10 azi și Windows 10 Anniversary Update din 2 august) fără să plătiți niciun leu, atâta vreme cât dețineți acum o licență validă de Windows 7, 8 sau 8.1.

Pentru că dacă încă sunteți pe Windows 7 e momentul să treceți peste toate miturile urbane și să faceți upgrade la un sistem de operare mai nou. 7 ani cu același sistem de operare e mult, pentru orice standard! Iar dacă nu vreți Windows, puneți Linux, dar nu mai stați cu Windows 7.

Pentru că aveți nevoie de elemente moderne de securitate: Windows 10, prin elementele avansate introduse în sistemul de operare și serviciul Windows Defender este cel mai sigur Windows. Fără patch-uri, fără componente de securitate noi, versiunile mai vechi sunt vulnerabile și permit infecția chiar și cu soluții terțe active.

Pentru că deja multe aplicații importante nu mai au versiuni de Windows 7 și în timp nici cele pe care le folosiți nu vor mai primi upgrade. Iar dacă ulterior veți dori să faceți upgrade la noul Windows, acesta va fi pe bani.

Pentru că mai devreme sau mai târziu tot veți face upgrade la un nou Windows și atunci de ce să dați banii pe el când acum e gratuit?

Pentru că primiți Cortana și Edge, două chestii interesante cu care să vă jucați.

Pentru că dacă sunteți gameri, veți avea performanță mai bună și în plus, de pe 2 august, veți putea să vă jucați aceleași jocuri de pe consolă sau PC.

Pentru că Windows 10 e mai rapid și mai stabil decât Windows 7, 8 sau 8.1.

Pentru că Microsoft nu va extinde oferta de upgrade gratuit dincolo de 29 iulie – nu are rost să sperați la așa ceva!

Pentru că dacă nu vă place Windows 10, puteți reveni oricând la vechiul Windows, dar aveți activată și asigurată o licență gratuită.

Pentru că … de ce nu?

Pe 29 iulie, la ora 11:59 PM UTC-10 (adică 30 iulie, ora 10:00 a României) va expira oferta de upgrade gratuit. După acel moment un upgrade la Windows 10 va costa 120 USD/EUR.

Ce trebuie să știți despre Windows 10?

  • 1GHz CPU, 1GB (32-bit) sau 2GB of RAM (64-bit), 16GB (32-bit) sau 20GB pe disc (64-bit) și placă video DirectX 9-cu driver WDDM.
  • Ca să beneficiați de oferta gratuită de upgrade trebuie să aveți o licență validă de Windows 7, Windows 8 or Windows 8.1.
  • Trebuie să aveți update-urile la zi și apoi să porniți upgrade-ul.
  • Windows 7, Start > Control Panel > System and Security > Windows Update.
  • Windows 8 or Windows 8.1, Start > PC Settings > Update and recovery > Windows Update.
  • Nu uitați să vă faceți copii de siguranță la fișierele importante și să dezactivați orice soluție de protecție (antivirus sau altceva) folosiți.

Cum faceți upgrade-ul la Windows 10?

1. Intrați pe Windows 10 download page și apăsați pe butonul Upgrade now. Veți descărca clientul de upgrade.

2. Dublu clic pe Windows 10 și lansați-l – dacă e cazul autentificați-vă cu contul de administrator în fereastra User Account Control (UAC) și porniți upgrade-ul.

3. Lăsați calculatorul să își facă treaba – se va restarta de câteva ori, lăsați-l în pace până veți vedea ecranul de login pentru  Windows 10.

 

Grăbiți-vă ca să nu vă pară rău ulterior!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep