HomeEvenimenteEchipa Romaniei ENTy castiga finala Imagine Cup 2016 la categoria Innovation cu...

Echipa Romaniei ENTy castiga finala Imagine Cup 2016 la categoria Innovation cu o solutie wearable care detecteaza problemele de echilibru

enty

Zilele acestea se desfășoară în Redmond finala concursului Imagine Cup 2016 unde echipa României (echipă de studenți ai Universității Politehnice din București) a reușit să câștige primul loc în categoria Innovation, primind un cec de 50000 USD și posibilitatea de a primi consultanță pentru continuarea proiectului.

După cum vedeți și în poza de mai sus, echipa ENTy formată din Iulian Matesica (hardware engineer architect), Cristian Alexandrescu (UX Designer) și Flavia Oprea (product developer) a avut onoarea de a fi felicitată de Satya Nadella pentru proiectul lor ENTy (un acronim pentru – Ear, Nose, Throat), un dispozitiv wearable care poate monitoriza și detecta problemele de echilibru în timp real prin analiza balansului și a posturii corpului. Datorită unui algoritm propriu care folosește datele preluate de la senzorii din dispozitivul wearable (accelerometer, magnetometer și gyroscope), se pot detecta rapid problemele de echilibru, proces ce altfel ar fi necesitat o analiză mai amănunțită.

Prin câștigarea primului loc în secțiunea Innovation din cadrul Imagine Cup, produsul echipei ENTy a primit acum recunoașterea internațională pentru un produs medical, dezvoltat în cadrul competiției Imagine Cup. România nu este la prima ispravă de acest fel, în 2011 proiectul MIRA a ajuns pe locul 6 în finala Imagine Cup de la New York și acum este un startup de succes.

”Măsurarea posturii și a echilibrului are un rol important atat pentru validarea aptitudinilor necesare în unele domenii – alpinism, aviație – cât şi din punct de vedere medical, ca metodă de diagnostic pentru o serie de afecțiuni din sfera O.R.L. În prezent, măsurătorile se fac cu ajutorul unor echipamente voluminoase și costisitoare, probleme pe care prototipul creat de cei trei le elimină din start, obținând aceleași rezultate funcționale.

Dispozitivul – deja folosit de mai mulți medici în cadrul unui program pilot – constă într-o serie de senzori aranjați pe două „bretele”, conectate la un „creier” ce măsoară, înregistrează și interpretează datele și se află într-o cutie de dimensiuni reduse. Tot dispozitivul este alimentat de baterii și poate fi ușor purtat de pacient chiar și pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel și transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfețe tip „dashboard” ce permite vizualizări și interpretări ale informației.”

Microsoft Imagine Cup este o competiție organizată de Microsoft la nivel mondial, pe mai multe etape, finala mondială având loc la Seattle, SUA. În cadrul evenimentului, Microsoft premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create și prezentate de elevi și studenți din întreaga lume.

Anul acesta 150 de echipe de elevi și studenți – câştigători ai finalelor naţionale – au participat la semifinalele mondiale ale competiţiei, unde au fost jurizate de un grup internaţional de MVPs (Most Valuable Professionals), experţi în industrie şi angajaţi ai Microsoft.

Felicitări echipei ENTy!

Ca unul dintre apropiații concursului Imagine Cup în România, ca membru al juriului în mai multe finale locale de Imagine Cup și reprezentant media la finalele internaționale, mă bucur enorm pentru faptul că România are în continuare o prezență excelentă la acest concurs!

P.S: Mâine, de la ora 19:30 va avea loc decernarea premiilor de 200.000 de dolari, eveniment la care vor participa Steve Guggenheimer, vicepreședinte pentru dezvoltare și CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Fiind deja una dintre echipele câștigătoare ENTy are șanse să primească și marele premiu al Imagine Cup în cadrul acestei ceremonii care va putea fi urmărită în livestream aici. La ea va participa și un invitat cu totul special, actorul John Boyega, cunoscut pentru unul din rolurile principale din filmul Star Wars: Trezirea Forței.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep