HomeCloud & MobilityDe la date la povesti interesante, cu Power BI

De la date la povesti interesante, cu Power BI

bi-800x553

Datele culese de la utilizatori sunt folosite în mod constant de către companiile de software ca să înțeleagă mai bine modul în care utilizatorii interacționează cu produsul (Sau site-ul) și să se găsească soluții pentru a menține treaz interesul vizavi de produs. Privite și analizate corect, datele spun lucruri interesante unui ochi antrenat.

Prin intermediul Power BI, Microsoft vrea ca procesul de analiză și extragere a datelor relevante să fie mai ușor și mai intuitiv pentru oricine, nu doar pentru specialiștii care știu să se joace cu numerele. Și dincolo de oferirea de rezultate seci, pachetul Power BI vrea să fie interfața prin care numerele se transformă în imagini și grafice care spun lucruri interesante.

”Jurnaliștii, bloggerii, oamenii de televiziune, analiștii și alte persoane ce doresc să spună povești interesante, relevante și captivante din punct de vedere vizual, pot să apeleze la Power BI pentru a exprima mai clar și coerent rezultatele analizelor.”

Operația se poate face relativ simplu,prin folosirea de șabloane predefinite, în care utilizatorul poate interacționa prin drag&drop.

Și ca să își susțină afirmațiile, Microsoft ne oferă povestea jurnaliștilor de la KING 5 (post din Seattle afiliat NBC) care folosesc Power BI pentru a exemplifica mai clar reportajele.

Cum vi se pare? Fain, nu?

Power BI oferă instrumente puternice de analiză, integrate direct în pachetul Office 365. Clienții Power BI sunt disponibili atât pentru desktop cât și pentru dispozitivele mobile, gata de a fi folosiți de cei interesați.

Detalii și link de download pentru soluția trial de Power BI pot fi luate de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep