HomeFeaturedFocus7.5 milioane de ceasuri inteligente cu conexiune GSM vor fi livrate in...

7.5 milioane de ceasuri inteligente cu conexiune GSM vor fi livrate in 2016

11541-b2cef7f28d123337ce0f461cb6b1d436-1458570310-Tdg1-column-width-inline

Am primit pe email un studiu Canalys în care se spune că previziunile pentru 2016 arată că se vor vinde 7.5 milioane de ceasuri inteligente cu conexiune GSM, urmând ca până în 2020 să ajungă la 53.6 milioane. Creșterea e imensă pentru cei patru ani, în condițiile în care acum, la jumătatea lui 2016 nu prea avem semne că s-ar putea întâmpla.

Justificarea stă în viitorul Apple Watch care e posibil să vină cu posibilitatea de a funcționa cu un SIM în el (dacă acum nu are autonomie de o zi, cu un SIM în el va dura cât? 4 ore?) și pe saltul pe care LG și Samsung l-au făcut cu modelele LG Watch Urbane 2nd Edition LTE sau Gear S2 classic 3G/4G.

 

smartwatch

Un alt factor care ar trebui să favorizeze creșterea este adoptarea standardului eSIM, prin care ceasurile inteligente să poată să pună mai bine în valoare independența de smartphone.

După cum puteți vedea în graficul de mai sus, în 2017 va exista un salt important în ceea ce privește vânzările de ceasuri inteligente cu conectivitate GSM. Asta pentru că după primul an de existență reală, tehnologia ar trebui să ajungă în poziția de a oferi autonomie mai mare, integrare cu senzori de health și fitness plus monitorizarea activității. Totodată aplicațiile care vor putea fi folosite pe watchOS și Android Wear ar trebui să crească.

Îmi place prognoza pentru că așa cum am mai zis de multe ori, piața wearable va crește. Dar nu neapărat în jurul ceasurilor inteligente ci mai degrabă în jurul brățărilor inteligente, capabile să ofere o autonomie mult mai bună și un raport de cost/satisfacție mai echilibrat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep