HomeFeaturedFocusOferta Verizon pentru cateva divizii Yahoo a fost acceptata

Oferta Verizon pentru cateva divizii Yahoo a fost acceptata

yahoo

Se pare că oferta făcută de către Verizon pentru preluarea business-urilor de bază ale Yahoo (search, content, mobile și advertising business) precum și a câtorva imobile, pentru suma de 4,7 miliarde dolari, a fost deja acceptată de către board-ul Yahoo. Chiar dacă informația nu este una oficială încă, sunt șanse mari ca ea să fie reală, mai ales prin perspectiva ultimelor rezultate financiare postate de către Yahoo. Cei care sunt la curent cu această problemă se așteaptă ca o comunicare oficială pe marginea acestui subiect să apară chiar în zilele următoare.

Este ciudat să vezi una dintre cele mai mari companii din IT-ul de acum 10-15 ani, evaluată la un moment dat, în perioada ei de glorie, la 125 miliarde de dolari, cum agonizează și pare a nu găsi calea de ieșire din impas și cum ajunge să își vândă unele dintre cele mai de preț active pe niște sume derizorii. Și asta în timp ce CEO-ul companiei, Marissa Mayer, este încă pe poziție și are garantate și anul acesta venituri de 57 milioane de dolari cash, plus acțiuni suplimentare. Se pare că figura asta cu firma în rahat până la gât și CEO-ul plătit și bine-mersi, cu care m-am confruntat direct acum câțiva ani, pe meleaguri mioritice, merge și la case mult mai mari.

De notat că una dintre cele mai mari proprietăți ale Yahoo, reprezentată de felia de acțiuni la Alibaba, evaluată în prezent la 41 miliarde dolari, nu face obiectul acestei tranzacții.

UPDATE: Tranzacția a fost confirmată oficial de către Verizon:

“The acquisition of Yahoo will put Verizon in a highly competitive position as a top global mobile media company, and help accelerate our revenue stream in digital advertising.”

De asemenea, s-a specificat oficial că pachetul de acțiuni deținut de Yahoo în Alibaba, portofoliul de patente al Yahoo, precum și Yahoo Japan, nu fac obiectul acestei tranzacții. Valoarea oficială a tranzacției comunicată de către Verizon este de 4,83 miliarde dolari.

via TechCrunch

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep