HomeFeaturedFocusRecomandare film: Zero Days, sau inceputul razboiului cibernetic global

Recomandare film: Zero Days, sau inceputul razboiului cibernetic global

zerodays

La finalul anului 2010 scriam în defunctul CHIP cel mai fain articol al meu din cei 13 ani de revistă: era unul care trata subiectul Stuxnet. Spre final de 2010 aveam deja aproape toate informațiile despre Stuxnet, cel mai complex malware creat până atunci, o bijuterie a dezvoltării software, dacă el nu ar fi fost făcut cu scopuri dăunătoare.

După mai bine de șase ani povestea revine în actualitate, de data asta datorită documentarului Zero Days, un thriller produs de Alex Gibney, care tratează în detaliu povestea Stuxnet, virusul creat special pentru a închide cercetările Iranului legate de bomba atomică. Și acum, ca și atunci, SUA și Israel sunt considerați ”părinții” acestui complex malware care în opinia multora a dat startul războiului modern, cibernetic.

Vă recomand să urmăriți acest documentar chiar dacă sunteți familiarizați cu Stuxnet:

În documentar veți regăsi mărturiile unor persoane extrem de importante și care au acces la informații confidențiale, inaccesibile unui om de rând. De la colonelul Gary D. Brown din cadrul US Cyber Command, fostul director CIA, generalul Michael Hayden, Eric Chien și Liam O’Murchusau de la Symantec, Vitaly Kamluk and Eugene Kaspersky din cadrul Kaspersky Labs.

Filmul surprinde corect implicațiile și potențialul pericol al războaielor cibernetice la nivel mondial și de aceea ar fi bine să ne deschidem puțin orizontul.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep