HomeFeaturedFocusMicrosoft si Lenovo si-au licentiat reciproc o serie de patente

Microsoft si Lenovo si-au licentiat reciproc o serie de patente

stand Lenovo

Fie că ne place sau nu, toată piața asta a patentelor deținute de companiile din IT-ul mare este una foarte bănoasă. Dovada cea mai palpabilă este reprezentată de faptul că Microsoft face mai mulți bani din patentele pe care le deține pe zona de Android, decât face vânzând telefoane cu propriul sistem de operare pentru dispozitive mobile. Tocmai aceste patente au atras interesul celor de la Lenovo, care au venit și ei cu o zestre importantă, moștenită de la Motorola. Cum de altfel și Microsoft ar putea să mulțumească Nokia pentru o parte din colecția sa de patente înregistrate. Cam acestea au fost premisele parteneriatului proaspăt încheiat între cele două părți.

Și dacă tot au bătut palma, au mai prevăzut câteva clauze pe acolo, care le vor permite celor de la Microsoft să își preinstaleze aplicațiile dedicate segmentului business pe dispozitivele vârf de gamă pe care le va vinde Lenovo. Mai exact, Microsoft Office, Skype sau OneDrive își vor face loc pe o gamă selectă de dispozitive de-ale producătorului chinez.

Și, în mod evident și inevitabil, au curs și râuri de miere, adică declarații de dragoste reciproce între cele două părți. Vă dau doar o mostră, să nu vă crească glicemia:

“Installing Microsoft apps and services on our devices will bring additional value to consumers around the globe.”

Chiar dacă nu au fost făcute publice detalii din contractul semnat între cele două părți, declarațiile oficialilor celor două companii lasă să se înțeleagă că este vorba despre o perioadă de peste cinci ani, cel mai probabil un deceniu.

Se pare că Microsoft a pornit o ofensivă destul de fermă ce are ca scop valorificarea portofoliului de patente pe care le deține. Un acord similar a fost semnat de către Microsoft cu Xiaomi și a implicat și o componentă financiară. Bine totuși că reușește să facă acest lucru la modul ceva mai pașnic, am văzut nu mai departe de ieri că BlackBerry ajunge destul de rapid la tribunal în astfel de situații.

via WindowsCentral

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep