HomeFeaturedFocusCe este LG Quick Remote si cum se foloseste LG Game TV

Ce este LG Quick Remote si cum se foloseste LG Game TV

LG Game Tv

Acum vreo două săptămâni am auzit la radio o reclamă ce promova LG Game TV și Quick Remote în care se vorbea de niște jocuri pe televizor și cum chestia asta cu jocurile pe TV are o rezonanță interesantă în mintea mea (prin 1986 am avut primul contact cu niște jocuri pe televizor – era vorba de un televizor românesc, alb, nu îi mai știu numele) am fost curios să văd despre ce e vorba. Abia zilele trecute am avut drum prin Media Galaxy în Brașov, unde prin amabilitatea celor de acolo mi-am satisfăcut curiozitatea și m-am jucat preț de câteva minute cu Game TV și Quick Remote.

Ce e LG Game TV?

În era televizoarelor inteligente și când telefoanele mobile și tabletele sunt pe toate gardurile, LG cuteză să aducă pe piață un concept de televizor care să ofere și câteva jocuri. Din câte am văzut, există patru modele de televizoare LG LED 32LF510U, 32LH570U, 32 LH530V, 43LF510V care nu sunt smart, dar care au preinstalate câte trei jocuri (selecția diferă de la model la model) simple, tocmai bune de a fi folosite de copii de 5-9 ani. Ele fac parte din categoria de televizoare LG Game TV.

iar ca să poată fi folosite aceste jocuri vine și un controller dedicat, numit de LG telecomanda LG Quick Remote AN-GR700 (costă 99 de lei) și vine bonus pe unele dintre modelele de televizoare LED Game TV.

După cum puteți vedea mai jos, telecomanda LG Quick Remote e de fapt un controller, așa cum suntem obișnuiți să vedem pe orice consolă de jocuri. Este construită din material plastic, lucios, similar cu cel de pe telecomenzile clasice LG.

LG Quick Remote

Este extrem de ușoară și poate fi folosită la fel de bine de un adult sau de un copil. Ca să vă dați seama de dimensiune, uitați-o mai jos alături de o telecomandă ”normală” de smart TV de la LG – să zicem că este jumătate din telecomanda normală, cam de aceiași grosime și o idee mai subțire. Butoanele sunt din material cauciucat, cu o bună aderență.

LG Remote

Cum se conectează LG Quick Remote la Game TV?

Conectarea e o chestie banală, exact la fel cum conectezi orice altă telecomandă la un TV. Adică te apropii de televizorul vizat – în cazul de față un 32 LH530V, apeși pe butonul de pornire (cel de sus, cel mai din stânga) și televizorul Game TV va porni, recunoscând automat telecomanda. Și ai la îndemână în primul rând o telecomandă și apoi controller-ul pentru jocuri. Nu mai e nevoie să faci nicio altă setare suplimentară.

Din PAD-ul din stânga navighezi prin meniurile televizorului, butonul cel mare din partea dreaptă are rol de OK/ENTER pentru validarea selecțiilor. Există și butoanele clasice de volum și navigare prin programe, plus un EXIT și Back, ale căror funcții sunt evidente.

În plus mai sunt trei butoane – HOME (te duce în meniul principal), Jocuri (cel cu semnul consolei pe ea) te duce în jocuri și unul sub forma unui maus, prin care transformi practic Quick Remote într-un maus. Televizorul 32 LH530V pe care am pus Quick Remote a răspuns instant la comenzi, indiferent de aplicația sau meniul în care eram.

Pentru că am făcut câteva filme cu modul în care reacționează un televizor Game TV la comenzile prin Quick Remote, o să vă dau și posibilitatea de a vedea exact despre ce vorbesc. Le public imediat ce le editez și le urc pe YouTube.

Cam asta e treaba pe scurt cu Game TV și LG Quick Remote.

Se mai ridică însă o altă întrebare: de ce ai vrea să îți iei un astfel de televizor?

Răspunsul poate fi dificil, sau extrem de ușor, depinde de care baricadă de găsești. Pentru unul ca mine, pentru care Smart TV-ul e un al treilea display în casă, după laptop, telefon/tabletă, pentru a proiecta filme, jocuri, a-l folosi pe post de monitor pentru Continuum for Phones, răspunsul e simplu: un televizor care nu e smart, pare cam vechi. Cu sau fără jocuri.

Însă pentru cei mulți încă, ce nu vor sau nu au înțeles încă de ce util un Smart TV, un aparat din gama Game TV are valoare: îți iei un televizor care nu e smart, plătești mai puțin pentru el, are caracteristicile tehnice pe care ți le dorești – dimensiune, tehnologie display, culori, rezoluție, conectivitate – și în plus, pentru o sumă infimă, ai ocazia să obții o modalitate de a-ți ține copii ocupați, cu niște jocuri interesante, construite simplu. Și nu mai dai banii pe console  (noname).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep