HomeMobileAndroidDemo: cum arata si cum se activeaza modul split screen pe Android...

Demo: cum arata si cum se activeaza modul split screen pe Android 7 Nougat

splitscreen

În timp ce aparate precum LG G5 sau Galaxy S7 au de multă vreme opțiunea de afișare simultană a două aplicații pe ecran, în viitorul apropiat acest tip de lucru va putea fi folosit pe toate Androidele ce vor veni la versiunea 7.

La ce ajută? Deși consumă resurse importante, funcție utilă pentru foarte multe situații – să zicem că scrieți un email și aveți nevoie de niște date dintr-un Word sau din browser, sau discutați cu cineva pe Skype și în același timp vă citiți și email-ul, sau ascultați muzică de pe YouTube și citiți o carte. Și sunt sigur că mai găsiți și voi o grămadă de alte scenarii.

În Android N (Nougat) sunt două modalități în care veți putea să folosiți modul Split Screen. Primul presupune apăsarea prelungă pe butonul back. Va avea ca urmare poziționarea aplicației curente pe o jumătate de ecran și prezentarea opțiunii de a alege o alta din lista celor folosite recent (dacă nu e acolo, apăsați Home și alegeți aplicația dorită).

A doua presupune intrarea în Settings > About Phone, apăsarea repetată pe “Build number”până se activează Developer options. Apoi swipe și țineți apăsat pe icon-ul de settings până apare notificarea legată de System UI Tuner.

Vedeți mai jos cum funcționează:

O să fie o chestie faină, abia aștept să o primesc pe HTC 10! Până vine oficial Android N putem doar să ne informăm – sau să testăm dacă avem Nexus-uri.

via PL

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep