HomeMobileAndroidCum arata harta sistemelor de operare Android la inceput de septembrie: cu...

Cum arata harta sistemelor de operare Android la inceput de septembrie: cu Nougat sunt chiar mai putine decat iPhone-uri cu iOS 11 beta!

Androids-Distribution-Numbers-for-September

Ieri seară, la conferința de lansarea pentru noua generație de iPhone 8/X, Tim Cook spunea că spre deosebire de Android, pe iOS cei mai mulți utilizatori au șansa să funcționeze cu cele mai recente versiuni. Și nu e nimic greșit aici, dacă ne uităm la datele date de Google odată cu lansare setului de patch-uri de securitate pentru luna septembrie.

După cum se poate vedea, cea mai recentă versiune Android 7.1 Nougat e pe doar 1.6%, adică pe mai puține aparate decât au acum iOS 11 beta (conform Apple). În timp ce partea leului este deținută încaă de Android 6.0 Marshmallow, un sistem de operare vechi, cu multe probleme de securitate.

Datele prezentate de Google sunt adunate în perioada 4-11 septembrie, de pe smartphone-urile ce au vizitat Play Store și ne arată clar că fragmentarea aparatelor din punct de vedere a a configurației hardware (CPU, RAM, stocare) și dimensiuni & rezoluție pentru display face ca rata de adopție a noilor versiuni de Android să fie extrem de mică. Nougat e folosit de aproape tot atâtea aparate cât sunt cu KitKat.

Conform XDA, chiar și modestă, cota de piață Nougat e în creștere de la 13,5% cât era luna trecută, spre 15,8 % acum. Toate celelalte sunt în scădere.

Ce concluzie tragem de aici?

Că marea majoritate a smartphone-urilor Android nu prea ajung să primească update-uri de la producători, rămânând cu versiunea de sistem de operare la cea livrată odată cu telefonul.

De asta e indicat să alegeți produse făcute de companii care mai dau și update-uri (HTC, LG, Samsung, Huawei) și să vă feriți de brandurile ieftine de la care luați un produs și nu veți mai auzi niciodată de ei (incluzând aici și marele autohton Allview).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep